Magyarország kúl

Csigajelmezben futották le a mátészalkai vonatot, leül velük az államtitkár

A Mátészalkaleaks aktivistái szeretnék elérni, hogy felújítsák a Mátészalka és Debrecen közötti vasútvonalat.

Videóüzenetben hívta meg a Mátészalkaleaks csoport Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, hogy megbeszélhessék, miért olyan botrányosan lassú Mátészalka és Debrecen között a vonatközlekedés, és hogyan lehetne javítani ezen az áldatlan helyzeten – tudósít az Index. A csoport két feltételt is szabott az államtitkárnak: szeptember 15-ig hozzák tető alá a találkozót, és vonattal menjen Mátészalkára.

Ahogy mi is megírtuk, a csapat egyik tagja nemrég egy figyelemfelhívó akció keretében csigajelmezben futotta le a két város között közlekedő vonatot. Mint mondták, arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a pálya ramaty állapota miatt a Mátészalka és Debrecen közötti 78 kilométeres távot 1 óra 49 perc alatt teszi meg a szerelvény, amely egyes szakaszokon alig 20 kilométer per órás sebességgel kénytelen zötykölődni.

A videóüzenetre az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) válaszolt. Mint írták, Mosóczi bokros teendői miatt szeptember 15-ig biztosan nem fog ráérni, de később, amikor amúgy is a térségben jár, szívesen leül beszélgetni a csoport tagjaival.   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top