Magyarország kúl

Budapesten több órát kell dolgozni egy albérletért, mint Bécsben

A felmérés célzottan arra keresett választ, vajon mennyit kell dolgoznia gyorsétteremben egy egyetemistának, ha egyedül szeretne egy bútorozott garzont bérelni a fővárosban.

MTI-fotó: Marjai János

Budapesten 179 órát, Bécsben pedig 97 órát kell dolgoznia gyorsétteremben egy egyetemi hallgatónak ahhoz, hogy ki tudjon venni albérletbe egy garzonlakást –írja az Infostart.hu.

A CIG Pannónia Biztosító kiszámolta, hogy a legtipikusabb diákmunkával, vagyis gyorsétteremben hány órát kell dolgoznia egy egyetemistának ahhoz, hogy fedezni tudja az albérleti díját. A kutatásban legalább 25 négyzetméteres, 1 szobás, 1–4. emelet közötti, bútorozott garzonlakások árait hasonlították össze Budapesten, Bukarestben, Pozsonyban, Prágában, Varsóban és Bécsben.

A legdrágábbak Bécsben a kiadó ingatlanok, átlagosan havi 282 ezer forintot kell értük fizetni, ezt követi Prága 236 ezer, Budapest 170 ezer, Varsó 157 ezer, Pozsony 153 ezer és végül Bukarest 113 ezer forintos átlagárával.

A felmérés célzottan arra keresett választ, hogy vajon mennyit kell dolgoznia gyorsétteremben egy egyetemistának, ha egyedül szeretne egy bútorozott garzont bérelni az adott – már említett – városok valamelyikében. Kiderült: az átlagban legdrágább albérletet kínáló Bécsben a gyorséttermi fizetés is magasabb, így az osztrák fővárosban kell a legkevesebbet – havi 97 órát – dolgoznia egy egyetemi hallgatónak ahhoz, hogy megkeresse a garzonra valót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top