Magyarország kúl

Autentikus marokkói falu kel életre a Városligetben

Nagyszabású divatbemutatóval nyitja meg kapuit a Marokkói Kulturális Hét a Vajdahunyadvárban.

Autentikus marokkói falu kel életre a Vajdahunyadvárban

Egy autentikus marokkói falu kel életre szeptember 7-16. között a Vajdahunyadvárban, ahol több mint 30 kézműves mester a vendégek szeme láttára készíti majd a marokkói kerámia edényeket, dísztárgyakat, szőnyegeket.

Idén első alkalommal rendezik meg a Városligetben a Marokkói Kézműves és Kulturális Hetet. A rendezvény célja, hogy a kiállított művészi kézműves – elsősorban a réz- bőr, és fazekas – tárgyakon, valamint az ékszereken és bútorokon keresztül bemutassa a marokkói kultúra sokszínűségét és a marokkói mesterek kreativitását.

A Vajdahunyadvár kilenc napig több mint 30 kézművesnek és művésznek ad helyet. Utóbbiak többek között kalligrafikus aláírásokat készítenek, miközben a látogatók válogathatnak a kerámiából, fából, (hímzett) bőrből, cserépből készült tárgyak illetve a ruhák, szőnyegek, argánolaj és henna között, sőt végig is nézhetik, hogyan készülnek a mesterművek. Emellett arra is lesz lehetőség, hogy belekóstoljanak Marokkó autentikus gasztronómiájába, ahol a híres teakeverékek is a repertoáron fognak szerepelni. A rendezvényen olyan workshopokat is rendeznek, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek például a generációk óta élő, a marokkóiak mindennapjaihoz kapcsolódó hagyományokkal.

A marokkói kultúra sokszínűségét mutatják meg a mesterek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top