Magyarország kúl

Csodájára járnak a magyar építészpár acélkápolnájának

Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint két éve végeztek a Műegyetemen. Az acélból épített kápolnát a saját esküvőjükre tervezték.

A brit Deezen magazin is felfigyelt egy magyar építészpár, Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint különleges kápolnájára, amelyet a saját esküvőjükre építettek fel Csákberényben – írja az Urbanista.

Fotók: Kenéz Gergely / M Á S

A fiatal építészek két évvel ezelőtt diplomáztak a Műegyetemen, majd rövid spanyolországi kitérő után Budapesten nyitottak irodát M Á S néven. Az elnevezés kettejük családnevéből adódik össze, de spanyolul is értelmes szó, azt jelenti, „több”.

Az acélból épült esküvői kápolna kettejük első közös munkája volt. Egy elhagyatott, parlagon heverő földdarabon húzták fel a barátaikkal, az építkezéssel idén nyáron készültek el.

Mint elmondták, az egyszerű, de szép építménnyel a középkori templomok apszisát szerették volna megidézni, amelyet az ideiglenesen elé rakott szék- vagy padsorok egészítenek ki a szertartásokkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top