Magyarország kúl

Egy magyar lány nyerte a Huawei európai fotóversenyét

A versenybe kizárólag mobiltelefonnal készült képekkel lehetett nevezni. Pávó Réka Art & Leukemia című alkotásával nyerte el a fődíjat.

Egy magyar lány nyerte a Huawei európai mobilfotóversenyét – írja a HVG.hu. Pávó Réka Art & Leukemia című képével hozta el a nagydíjat.

A versenyben húsz ország amatőr és profi fotósai vettek részt. Réka győztes fotóján a saját betegsége elleni küzdelmet örökítette meg. „Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni” – írta a képéhez csatolt ismertetőben.

Fotó: Pávó Réka

A lány az Instagram-oldalán és a blogjában folyamatosan dokumentálja betegségének különböző szakaszait; tavaly ősszel akut limfoid leukémiával diagnosztizálták, azóta folyamatosan készíti a képeket arról, hogy hogyan viseli a kezeléseket.

A résztvevők hat különböző kategóriában – Portré; Éjszakai fotó; Életképek; Utazás; Természet és Story Board – összesen 67 610 fényképet töltöttek fel a verseny hivatalos oldalára. A kategóriák győzteseit, valamint Pávó Réka Grand Prix-díjas alkotását a közönség szavazatai és a nemzetközi szakmai zsűri értékelése alapján választották ki.

A Huawei szeptember 18-tól, exkluzív fotókiállítás keretében mutatja be neves magyar fotográfusok alkotásait és a Next Image legjobb fotóit az Akvárium Klubban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top