Magyarország kúl

Virtuális időutazás vár ránk a pécsi állatkertben

Nem mindennapi eszközzel gyarapodott a Pécsi Állatkert. A virtuális szemüveg a Mecsekben élt Komloszauruszok, gigantikus, víz alatti őshalak, hatalmas repülő dinók világába repít.

A virtuális valóság (VR) technikájával mutatja be a Kárpát-medence és a Mecsek több millió évvel ezelőtti tájait és jellegzetes ősállatait a pécsi állatkert – írja az MTI. A szemüveg segítségével az állatkert zoopedagógiai foglalkozásain részt vevő diákok több millió évvel ezelőtti, rég elmúlt földtörténeti korszakokba utazhatnak vissza.
Az alkalmazás 11 olyan földtörténeti korba kalauzolja el a felhasználóit, amelyek Pécs és a Mecsek ősi környezetét, valamint a Kárpát-medence évmilliókkal ezelőtti tájait modellezik és mutatják be.

Az eszköz óriási előnye, hogy a megteremtett virtuális valósághoz tartozik egy háttértudásbázis is, amelyet a pécsi állatkert zoopedagógusai biztosítanak, akik megszabhatják, hogy melyik kort hogyan, milyen szempontok alapján mutassák be az adott korcsoportok diákjainak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top