Magyarország kúl

A Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje is ott lesz a varsói filmfesztiválon

Ujj Mészáros Károly X – A Rendszerből törölve című mozijának a lengyel fővárosban lesz a világpremierje. Két magyar rövidfilm is kint lesz.

A varsói filmfesztiválon lesz a nemzetközi bemutatója Ujj Mészáros Károly második nagyjátékfilmjének. A Liza, a rókatündérrel berobbant rendező X – A Rendszerből törölve című mozijában olyan színészek szerepelnek, mint Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs és a sztrókja után visszatérő Kulka János.

Kulka János és Ujj Mészáros Károly az X – A Rendszerből törölve forgatásán (Fotó: MTI Fotó / Kallos Bea)

Ujj Mészáros filmje mellett két rövidfilm is bemutatkozik majd Varsóban.
 
A 11 perces Párnaarc a több mint százhúsz nemzetközi díjjal kitüntetett Nyuszi és az őzet készítő Vácz Péter első élő szereplős filmje. Történetét a rendező saját élménye inspirálta: első szállodai tartózkodása idején mindennap új ágynemű-kompozíciókat készített az ismeretlen szobalánynak. A film premierje a Friss Hús fesztiválon volt áprilisban, ahol különdíjat kapott a kreatív történetmesélésért.

Papp Károly Kása stop motion technikával készült animációja, a Helix az emberi kapcsolatok dinamikájáról szól. A rendező a 2008-ban Oscar-díjat nyert Péter és a farkas egyik készítője, új filmjét Kelle Antal interaktív meditációs tárgyai ihlették.
 
Papp a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult, majd a Pannónia Filmstúdióban és a Varga Stúdióban is dolgozott, jelenleg a MOME vendégoktatója. A film operatőre Vajda Péter, zeneszerzője Tornyai Péter, vágója pedig Czakó Judit volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top