Magyarország kúl

Attiláról és a Rákóczi-szabadságharcról is készülhet film

Több száz terv érkezett a Filmalap most lezárult pályázatára. Október végén hozzák nyilvánosságra, hogy melyekből lehet film.

Lezárult a Nemzeti Filmalap pályázata, amelynek keretében olyan filmterveket vártak profi és amatőr forgatókönyvíróktól, amelyek a magyar történelem egy-egy ismert alakjának, eseményének történetét dolgozzák fel. A Filmalap közleményében azt írta, összesen négyszáznégy pályázat érkezett be hozzájuk, amelyeknek még zajlik a feldolgozása. A szakmai zsűri várhatóan október végén hozza nyilvánosságra, hogy melyek azok az ötletek, amelyekből film készülhet.

A Kincsem forgatása (Fotó: MTI Fotó / Kallos Bea)

A közlemény szerint az ismert filmesek, forgatókönyvírók mellett sok szépíró, történész és kezdő forgatókönyvíró is jelentkezett a pályázatra; a pályamunkák Attila hun királytól a Rákóczi-szabadságharcon át az 1956-os forradalomig a magyar történelem számos korszakával foglalkoznak.
 
A győztes terveket egymillió forinttal fogják jutalmazni, és egy forgatókönyvírói pályázatot is kiírnak majd, hogy ezzel is segítsék az ötletek megvalósulását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top