Magyarország kúl

Rangos díjat kaphat Babos Tímea

Akár az Év párosa díjra is esélyes lehet Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettőse a profi női teniszversenyeket szervező világszervezetnél (WTA).

Babos Tímea és Kristina Mladenovic idén megnyerte az Australian Open teniszversenyt, illetve a Birminghamben rendezett tenisztornát, emellett a US Openen és Madridban az elődöntőig jutottak. A páros ezzel a teljesítménnyel esélyes arra, hogy hogy az övé legyen az Év párosa díj.

Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a bajnoki trófeával, miután 6:4, 6:3 arányban legyőzték a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz kettőst az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának döntőjében Melbourne-ben 2018. január 26-án – MTI/EPA/Mark Cristino

Az elismerésért Babosék mellett másik három Grand Slam-tornán győztes duónak – CoCo Vandeweghe és Ashleigh Barty (US Open), Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova (Wimbledon, Roland Garros) –, valamint a három tornagyőzelmet begyűjtött belga Elise Mertensnek és holland Demi Schuursnak van esélye a díjra.

A WTA megválasztja még az Év játékosát, az Év legtöbbet fejlődött játékosát és az Év felfedezettjét, illetve díjat kap az Év visszatérője is. Utóbbi kategóriában a szülési szabadság után visszatért, korábbi világelső Serena Williamst is jelölték.

Forrás, címlapkép: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top