Magyarország kúl

Elindult világot látni, darus kocsival szedték le a fáról a szökött papagájt

Sanci, a nagy sándorpapagáj egy óvatlanul nyitva felejtett ajtón keresztül lépett meg makói otthonából

Darus kocsival mentették Sancit, a nagy sándorpapagájt Makón – írja a Délmagyar.hu„Sanci lassan tízéves, még általános iskolás koromban kaptam. Pár szót beszélni is megtanult, és integetni is tud” – mondta a lapnak Benák Katalin, a madár gazdája.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Nic Bothma)

Kati és a szülei gyakran kiveszik a ketrecből a kézhez szokott madarat. Igen ám, csakhogy a napokban Sanci úgy döntött, megnézi magának a világot, és egy nyitva felejtett ajtón keresztül kirepült a lakásból. Két napig ugyan a szomszéd kertekben randalírozott, de gazdái hiába keresték, nem felelt a hívásukra. A múzeumkertben is hallották rikácsolni, de onnan is elrepült. Végül egy pár szólt, hogy látták egy magas fán. „Nem egy nagy repülőmester. Csodálkoztam, hogy került fel a környék szinte legmagasabb fájára, és azt sem tudtam, hogy hozzuk le onnan” – mesélte Katalin. Végül egy ismerős által vette fel a kapcsolatot a Piro-Ment Bt.-vel. Ők siettek a madár segítségére.

Kosaras daruval emelték fel Katit a magasba, és Sanci végül odatotyogott a gazdájához. „Szeretném megköszönni az Úri, a Hajnal és a Kazinczy utca lakóinak türelmét és a múzeum dolgozóinak segítségét. Három napig a nyakukra jártam, és elviselték, hogy a kertjükben kiabálok Sanci után” – mondta a fiatal lány.

Kati pénzjutalmat is felajánlott a nyomravezetőnek, de a fiatalok, akik megtalálták Sancit, nem fogadták el az összeget. Kati ezért úgy döntött, hogy a makói kóbor állatokra fordítja az pénzt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top