Magyarország kúl

Egy önkéntes nyugdíjas szedi a szemetet az Algyő és Szeged közti bicikliúton

Elege lett abból, hogy mindenhol csak szemetet lát.

Önkéntes szemétszedő akcióba kezdett egy algyői nyugdíjas, akit zavart, hogy az Algyő és Szeged közötti új kerékpárút mentén gyakorlatilag folyamatosan szemetelnek az autósok.

Nem hittem el, hogy ilyen sok szemetet eldobálnak az emberek! Egy idő után nem tudtam csak úgy továbbmenni. Megálltam, összeszedtem

– mondta a Délmagyarnak Gávelné Tóth Irén, aki eddig nem kevesebb, mint húsz zsák szemetet szedett össze a bicikliút mentén – csak az első napon két zsákot megtöltött.

Nagyrészt csipszeszacskók, üdítősflakonok, sörösdobozok vannak. Amin nagyon fölmérgelem magam: ételmaradék is, szépen bezacskózva. Ha már ilyen szépen összecsomagolja valaki, miért nem tudja hazavinni, miért dobja ki a kocsi ablakán? A buszmegállókban is van szemét, mert kukák nincsenek. A Fogadóval szemben lévő oldalon, ahol egy nagy placcon dolgoztak a munkások, szintén nagyon sok műanyag palackot, ételesdobozt szedtem össze.

– mesélte a hírportálnak.

Gávelnének a férje egy teleszkópos meszelőnyéllel megtoldott bambuszgereblyét is készített, az asszony most ezzel szedi tovább a szemetet – mert utánpótlás, az van!

Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top