Magyarország kúl

Újabb rangos díjat söpört be Mészáros Márta új filmje, az Aurora Borealis

Sorra nyeri a díjakat a nemzetközi filmfesztiválokon Mészáros Márta új filmje, az Aurora Borealis. A hétvégén Spanyolországban söpört be egy rangos elismerést.

A legjobb játékfilm díját nyerte el Mészáros Márta legutóbbi rendezése, az Aurora Borealis – Északi fény című alkotás Spanyolországban. A La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztivált San Cristóbal de La Lagunában rendezték meg november elején – közölte kedden a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Mészáros Márta rendező az Aurora Borealis – Északi fény című filmjének sajtóvetítése után Budapesten, a Puskin moziban – MTI Fotó: Mónus Márton

Az Aurora Borealis világszerte nagy sikerrel szerepel a nemzetközi filmfesztiválokon. Chicagóban tavaly közönségdíjat nyert, a napokban zajló denveri filmfesztivál szervezői pedig Mészáros Márta előtt tisztelegnek az Aurora Borealis vetítésével. A filmet legközelebb a Dán Filmintézet rangos fesztiválja, az East by Southeast tűzi műsorra Koppenhágában.

Mészáros Márta legutóbbi mozifilmje Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában a Filmalap támogatásával. A fordulatokban gazdag családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top