Magyarország kúl

Sosem látott Vajda Lajos-kép került elő egy festmény mögül

A kurátorok szerint kisebb vagyont érhet.

Soha nem látott Vajda Lajoskép került elő egy festmény háta mögül, a kurátorok szerint egy kisebb vagyont érhet. A festő-grafikus életművéből a szentendrei Ferenczy Múzeumban nyitnak kiállítást, a tárlatra pedig magángyűjtőkről is érkeztek képek. Az egyik ilyen kép újrakeretezésekor vették észre, hogy a hátlap mögött egy másik, ismeretlen rajz volt elrejtve – derült ki az RTL Klub riportjából.

A felfedezés a kurátorok számára is óriási meglepetés volt. A képről a tulajdonos sem tudott, a kiállítás végén most három kölcsönadott kép helyett négyet kap majd vissza.

Külön érdekesség, hogy a művész az évszámot is feltüntette a rajzon, eszerint 1934-ben készült. Vajda azonban ekkor már modernebb stílusban dolgozott, a kurátorok nem értik, miért tért vissza egyetlen kép erejéig a régebbi rajzai stílusához. A szombaton nyíló kiállításon a képet így külön falon helyezték el.

Az RTL riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top