Magyarország kúl

Már tart, de most még elkaphatsz egy tök jó borfesztivált a Gellért szállóban

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Márton-napi borfesztivált az idén 100. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellértben.

A XX. század eleji palotaszállók elegáns, szecessziós stílusában megépített hotel a mai napig az egyik leglátványosabb épülete a fővárosnak, és az egyik leglátogatottabb szállodája is, melyben az elmúlt időkben gyakorta tartottak olyan eseményeket, melyek a szállóvendégeken túl a nagyközönségnek is szólnak. Ezen rendezvények egyike – amikor beléphetünk a patinás falak közé – a Márton-napi Borfesztivál, ami az elmúlt években a „hely szelleme”, a széles borkínálat és a minőségi gasztronómia színvonala miatt Budapest legkedveltebb Márton-napi programjává vált.

A Gellért 1918 szeptemberében nyitotta meg kapuit, idén tehát 100. születésnapját ünnepli, ennek megfelelően a Márton-napi Borfesztivál gasztroprogramjai is a Gellért századik évfordulóját idézik:

  • A Százszorséf lakosztályétteremben ismét Michelin-csillagos séf készíti a menüt.
  • A Száz százalék Gellért borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását.
  • És a Száz liba egy sorban Márton-napi Sunday brunch felvonultatja a legkedveltebb libaételeket.

Idén több mint 100 kiállító borászat vonul fel az épületben, 11 borvidék mutatkozik be szombaton.

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Ki főz?

Idén ismét egy Michelin-csillagos étterem séfjét köszöntheti a Gellért: Palágyi Eszter, a Costes head chefje a Százszorséf lakosztályétteremben készíti el – 9-én és 10-én – az erre az alkalomra megálmodott menüsorát, válogatott borokat kínálva a páratlan panorámát nyújtó lakosztályban, ahol uralkodók, egyházi vezetők, nemzetközi politikusok, jeles államférfiak, elismert tudósok és világhírű művészek sora szállt meg a Gellért eddigi története során.

Hagyománya a gellértes Márton-napnak a borvacsora. A születésnapot idéző Száz százalék Gellért borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását. A hétvégét lezáró vasárnapon pedig a szintén hagyományos vasárnapi ebéd fogadja a vendégeket. A Száz liba egy sorban Márton-napi Sunday brunch-on Müncz Gábor, a Gellért konyhafőnöke vonultatja fel a legkedveltebb libaételeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top