Magyarország kúl

Három srác levelet írt a magyar válogatott játékosainak, álmukban sem remélték, hogy ez lesz belőle

A fertőszentmiklósi általános iskola ötödikesei tanáruknak és az MLSZ segítségének köszönhetően életre szóló élményeket szereztek a finnek elleni meccsen.

Balázs, Gábor és Levente, a Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola diákjai azt a házi feladatot kapták, hogy írjanak hivatalos levelet egy általuk kiválasztott személynek. A fiúk a magyar válogatott játékosait választották, de azt álmukban sem remélték volna, hogy választ kapnak kedvenc focistáiktól.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Pedig így történt, köszönhetően annak, hogy tanáruk, Erika néni évről évre kideríti a diákok kedvenc zenészeinek, sportolóinak, színészeinek címét, és miután megírták leveleket, el is küldi azokat a címzetteknek – írja az MLSZ portálja.

A szövetség szurkolói klubjának munkatársai a válogatott stábjával és a csapat munkáját segítő többi osztállyal közösen adták át a fiúk leveleit Dzsudzsák Balázsnak, Stieber Zoltánnak és Gulácsi Péternek, akik a játékosok nevében meghívták őket egy válogatott mérkőzésre.

A három gyerek szüleik és tanáraik társaságában november közepén utazott fel Budapestre, a Magyarország–Finnország Nemzetek Ligája csoportmérkőzésre. A meccs előtti napon a válogatott főhadiszállására, a telki edzőközpontba is ellátogathattak, ahol életükben először találkozhattak is kedvenceikkel, megnézhették Marco Rossi meccs előtti sajtótájékoztatóját, és passzolgathattak egy kicsit a magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel.

Természetesen Balázs, Gábor és Levente sem érkezett üres kézzel: az 5.a osztály nevében szerették volna viszonozni az ajándékokat, amit a szövetségtől kaptak, ezért egy, az egész osztály által aláírt mezt hoztak a válogatottnak, a csapat tagjai pedig cserébe mind dedikálták az osztály új labdáját.

A látogatás csúcspontja természetesen a vasárnap esti meccs volt, ahol a fiúk előbb kipróbálhatták az MLSZ Szurkolói Klubja által szervezett szurkolói falu játékait, majd a Groupama Arénában rendezett meccset is megnézhették. Szalai Ádám és Nagy Ádám találatai a csapatnak a győzelmet és a Nemzetek Ligája második helyét, Balázsnak, Gábornak és Levinek pedig egy életre szóló élményekkel teli hétvége lezárását jelentették.

A fiúk látogatásáról videó is készült:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top