Magyarország kúl

Egykor a kedvenc tévéseink voltak

Hangok, melyek hallatán felkapjuk a fejünket, és arcok, melyeket jó újra látni. Három legendás bemondó a rendszerváltás előttről. Neked ki volt a kedvenced?

Bay Évát 1976-tól 23 évig láthattuk a Magyar Televízió képernyőjén. A mosolygós műsorvezetőnél kedvesebben nem sokan tudták felkonferálni az esti mesét, de a Híradóban  és az Ablak című műsorban a komolyabb témák iránt érdeklődők is rajongtak érte. Néhány éve a főzőtudományára alapozva saját lakáséttermet nyitott.

Mohai Gábor hangjára sokan felkapjuk a fejünket. Jellegzetes orgánuma kellemes emlékeket idéz, alakja pedig egybeforrt a Magyar Televízióval. A bemondó 1978-tól a Magyar Rádió, 1979-től a Magyar Televízió munkatársa volt. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett és Kazinczy-díjas hírolvasó, műsorvezető, Mohai Gábor a mai napig tevékeny például a Bonum tévénél. 2017-ben ünnepelte 70. születésnapját.

A szépséges Endrei Judit Bay Éva mellett a legnépszerűbb bemondónők közé tartozott. A vasfüggöny mögött élő nők előszeretettel készítettek olyan kontyot és frizurát, amilyen a műsorvezetőnek volt, miután 1976-ban képernyőre került. Napjainkban egy könyvkiadót működtet, valamint az 50 pluszos korosztálynak ad életmódtanácsokat.

Kattints át ide, van egy elég jó tévés kvízünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top