Magyarország kúl

Imádni való terápiás kutyus segíti az idősotthon lakóit

Popi immár 10 éve boldogítja az időseket.

Terápiás kutyus boldogítja a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonának lakóit. Popi 10 évvel ezelőtt, még kölyökkutyaként bukkant fel az idősotthon kertjében. Az ápolók hosszú időn keresztül próbáltak rátalálni a kutyus gazdájára, de nem jártak sikerrel, a bent élők pedig annyira megkedvelték az állatot, hogy végül megtartották, Popi hamarosan saját kutyaházat is kapott – írja a Bors.

Popiért rajonganak az idősotthon lakói

Jobb kedvre deríti az idős embe­reket Popi, az élemedett korú kutya. Cserébe finom falatokkal kényeztetik, ami meg is látszik rajta. Jobb kedvre deríti az idős embe­reket Popi, az élemedett korú kutya. Cserébe finom falatokkal kényeztetik, ami meg is látszik rajta. Már több mint tíz éve, hogy megjelent Popi a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonának udvarán.

Popi azóta már maga is idős korba lépett. Meglehetősen öntörvényű kutyáról van szó, aki többnyire csak jutalomfalatkák ellenében engedi magát simogatni, ennek ellenére az otthonban élők odavannak érte. Szakértők szerint a kutyák nagyon jó hatással lehetnek az idősek hangulatára. Tervey Viktória, a Doktor Mancsok Alapítvány elnöke például azt mondta a Borsnak:

Bizonyított tény a kutyás terápiák jótékony hatása az idős emberekre is. (…) Átölelése vagy megsimogatása képes csökkenteni a magas vérnyomást, és a kutyusok mérséklik a depressziót is.

Ezzel az intézmény vezetői is egyetértenek: szerintük az állat jelenléte segít visszaadni a családi otthon érzését az időseknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top