Magyarország kúl

Rántott párizsi, a retró menzakoszt

A rántott párizsi, diákéveink egyik legborzalmasabb étele az a hungarikum, amit jobb, ha eltitkolunk a világ elől!

A rántott párizsit, a leleményesség és a bizarr konyhaművészet semmihez sem hasonlítható fúzióját minden mai felnőtt megtapasztalta, aki 30-40 éve volt diák. Nem állítjuk biztosan, hogy kicsiny hazánkon kívül nincs a világnak még egy olyan szeglete, ahol a párizsihoz hasonló húskészítményeket bepanírozzák, de tény, hogy nálunk ennek tradíciója van.

Az ízét még ma is a szánkban érezzük, a kelkáposztafőzelékével együtt, amivel a legtöbbször a tányérunkba csapta az ügyeletes konyhás néni a menzán. A bő olajban kisütött párizsi forrón ehetetlen, hidegen pedig borzalmas volt, és repetázni sem állt senki sorba azokon a napokon, amikor ebéd gyanánt ezzel a retró étellel büntettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése