nlc.hu
Meghitt percek

Karácsonyi időjárás 2020

Már tudni, mennyi az esély a fehér karácsonyra

Egy jobban körvonalazódik az időjárás az ünnepekre.

A legfrissebb előrejelzések szerint kicsi az esély a havas ünnepre – írja az Időkép. A hőmérsékleti anomália előrejelzésekből az derül ki, hogy az átlagosnál melegebb lehet az időjárás a Kárpát-medencében december második felében, így karácsonykor is. 

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint továbbra is a mostanihoz hasonló nyugatias áramlás fog dominálni, ami gátat szab a markáns hidegbetöréseknek. Helyette az Észak-Atlanti térségben képződő újabb és újabb ciklonok szállítanak majd enyhébb, óceáni eredetű légtömeget térségünkbe.

havazás

Hóban gázolásra idén karácsonykor nincs sok esély (Fotó: MTI / Vajda János)

A markáns hidegbetörések hiánya és az enyhébb levegő beáramlása nem jó hír a hó számára, mivel ha lesz is csapadék, nem lesz elég hideg a magasban ahhoz, hogy az eső havazásba váltson át. A jelenlegi prognózisok szerint az ország nyugati részen 10, Észak-Keleten 15-20, míg az ország többi részén mindössze 5 százalék a fehér karácsony esélye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top