nlc.hu
Meghitt percek

A december 24-i nyitva tartás

Eddig vásárolhatsz december 24-én – itt a boltok nyitva tartása!

Közzétette az Országos Kereskedelmi Szövetség.
vásárlás

A legnagyobb üzletláncok (ALDI, AUCHAN, LIDL, PENNY MARKET, SPAR Magyarország, TESCO) üzletei – néhány kevés számú kivételtől eltekintve egyes bevásárlóközpontokban szerződéses kötelezettség miatt – áruházai

december 24-én 12 órakor zárnak be, eddig fogadják a vásárlókat.

A kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon, de az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek így az OKSZ tagvállalkozásai. A munkavégzés során a járvány miatt rájuk háruló nagyobb terhek miatt is több pihenőidőre van szükségük.

Az OKSZ tagvállalkozásai kérik a vásárlók megértését és azt javasolják, tájékozódjanak előre a részletes, így a december 24-e előtti napok nyitvatartásáról is.

Egyes iparcikk-kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki (például bútor-, barkácsáruházak közül), kisebb iparcikkárus boltok sem.

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat. Arany hétvégén is több olyan üzlet kinyit, melyek vasárnap egyébként zárva tartanak.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top