nlc.hu
Meghitt percek

Óriási elismerést kapott a Debreceni Advent

Európa 20 legszebb karácsonyi vására között a debreceni – lenyűgöző fotók a Debreceni Adventről

Az ünnepi fénybe borult debreceni belvárosra egy nemzetközi, utazási portál is felfigyelt.

Európa 20 legszebb karácsonyi vására közé a Debreceni Advent is bekerült – írja a Sokszínű Vidék. Beszámolójuk szerint a Travelmag magazin listázta Európa legbájosabb tereit és vásárait, és a Top20-as listájukon Debrecen és a Debreceni Advent is helyet kapott olyan karácsonyi vásárok társaságában, mint a lisszaboni, a stockholmi, a bruggei, a tallini, a krakkói, az innsbrucki, a milánói vagy éppen a lisszaboni.

Debreceni Advent

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A lista összeállításánál egyébként több kritériumra is figyeltek, többek között csak a kisebb, 40-100 bódéval rendelkező vásárokat vették figyelembe, és országonként csak egy vásárt határoztak meg. Mindemellett a festői környezet, a programok és az ünnepi hangulat is mérvadó volt a vásárok kiválasztásánál.

A Travelmag írása szerint Debrecen különösen karácsonykor tér igazán magához, a rendezvények mellett kiemelik a több mint 90 árusbódét a Nagytemplommal a háttérben, valamint azt megemlíti a cikk, hogy ha valaki hagyományos ünnepi élményre vágyik Debrecenben, akkor mindenképpen próbálja ki a 750 négyzetméteres szabadtéri jégpályát.

Még több fotó a csodaszép Debreceni Adventről:

Debreceni Advent

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Debreceni Advent

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Debreceni Advent

Debreceni Advent , MTI/Czeglédi Zsolt

 

Debreceni Advent

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A debreceni adventi vásár – amelynek a programjairól részletesen ITT olvashatsz – december 23-ig tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top