nlc.hu
Meghitt percek

Egy szívbeteg kisfiú karácsonya

Összefogtak érte: otthon karácsonyozhat a szívbeteg Bence

Az apa nem gondolta volna, hogy így összefog értük a város.
Zsurka Bence

Elkezdték újjáépíteni annak az orosházi férfinek az otthonát, akinek a napokban égett le a háza, miközben szívbeteg kisfiát vitte műtétre Budapestre. Pár nap leforgása alatt óriási összefogással rengetegen támogatták pénzzel és különféle adományokkal a családot.

„Köszönöm szépen mindenkinek! Nem is reméltem volna ezt” – hálálkodott a Tényekben az apa, aki most már bizakodóan néz a jövőbe.

Ha minden jól megy, Zsurka Erik és a 2 éves kisfia, Bence már otthon karácsonyozhat. Várhatóan december 20-án már beköltözhetnek a felújított otthonukba, és a beteg kisfiú már ott töltheti az ünnepeket.

Az apa elmondása szerint a frissen műtött Bence egyre jobban van, de a következő 2 hét meghatározó lesz. A kisfiú 5 napja kapott pacemakert. „A szívritmussal van baj, az még nem állt helyre neki” – mondta el a kisgyereke állapotáról Zsurka Erik, aki tavaly novemberben vesztette el a nejét. Évi mindössze 30 évesen a covid szövődményei következtében hunyt el. Az édesapának gyászolni sem maradt ideje, csak a gyermekével törődött A műszaki technikusként dolgozó férfinek a munkáját is ott kellett hagynia, mivel ő ápolta a súlyos beteg kisfiát.

A civilek, barátok, ismerősök mellett az önkormányzat is azonnal lépett. „Szívszorító élmény ezt látni, és idejönni, főleg így, a szeretet ünnepe táján. Nagyon sok ember megmozdult, hogy segítsen” – mondta el az oroscafe.hu-nak Dávid Zoltán polgármester.

Kiemelt kép forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top