nlc.hu
Meghitt percek

Jakupcsek Gabrielláék karácsonya 2022

Jakupcsek Gabriella beleállt a kötelező karácsonyi rokonlátogatásba: „Attól, hogy valaki családtag, nem biztos, hogy együtt akarsz vele karácsonyozni”

Keményen kimondta, mit gondol.

Jakupcsek Gabriella évek óta próbál stresszmentesen karácsonyozni. „Ne arról szóljon, hogy mi az elvárás” – magyarázta, számára mit is takar a stresszmentes karácsony. Mint mondja, 20 éve próbálja ezt megvalósítani, több-kevesebb sikerrel.

Jakupcsek Gabriella

Jakupcsek Gabriella nem köntörfalaz a kötelező rokonlátogatásról és az ajándékvásárlásról – Forrás: RTL / Reggeli – videó

„Ki kell mondani bizonyos alaptételeket, hogy nem biztos, hogy mindenki családtag, akivel össze akarsz jönni karácsonykor. Tehát attól, hogy valaki családtag, nem biztos, hogy együtt akarsz vele karácsonyozni. Ez nem diszkriminatív, csak hát nem mindenkivel lehet” – vallotta be a Reggeliben. A kötelező rokonlátogatásokról pedig így vélekedik: „Szerintem az ne legyen. (…) Az a lényeg, hogy ne karácsonykor kelljen lenyomni.

Családjával igyekszik kimaradni az ünnepek előtti őrületből. „Mi annyira nyugiban toltjuk a karácsonyt, hogy minden karácsony előtt elmegyünk síelni, tehát kicsekkolunk december 17-én. Addigra mindennek meg kell lennie. December 17-től pedig pezsgőzés a hegyekben, nagy baráti társasággal síelünk. Ez így van 27 éve. Az összes gyerek mind ott van” – meséli.

Jakupcsek Gabrielláék mindig december 23-án jönnek vissza a síelésből. Ami a karácsonyi főzést illeti, minden hozzávalót előre megrendel. „December 23-án pedig csak begyűjtöm az alapanyagokat” – teszi hozzá. Csupán azt a napot szánja a karácsonyi előkészületekre. Ami a december 24-t illeti, aznap ők sehova se mozdulnak ki, sőt december 25-én se.

Az ajándékozásról, ajándékvásárlásról bevallotta, az még mindig stresszfaktor a számára. Azt megtartaná csak a gyerekeknek. Nem érti, felnőtt embereknek erre miért van szükségük. „Egyrészt mindenkinek mindene van, jó esetben. Csak a gyerekeknek kéne adni ajándékot, ez lenne a jó. Ezt még nekem se sikerült, pedig én sem hiszek benne. (…) Tisztázni kéne az elvet, és nem pedig az összeget, mert nem hiszem, hogy felnőtt embereknek szükségük van arra, hogy egy másik felnőtt ember vegye meg a zokniját” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top