nlc.hu
Meghitt percek

Endrei Judit a karácsonyról

Endrei Judit: „Találkoztam a Jézuskával”

A legszebb karácsonyi élményeit osztotta meg a legendás bemondónő.

A karácsonyi csodákról és a legszebb karácsonyi emlékekről faggatták a Reggeliben Endrei Juditot, aki elsőként a gyerekkorából merített. “A legnagyobb csoda, hogy találkoztam a Jézuskával” – árulta el a legendás bemondónő, aki ezután elmesélte, mindez hogyan történt. “Szolnokon az anyai nagyszüleimnél karácsonyoztunk, és ahogy az lenni szokott, anyukám és nagymamám elküldtek apukámmal és nagyapámmal sétálni. És én tudom, hogy ott láttam elsuhanni a Jézuskát. Szóval ezt azóta őrzöm” – emlékezett vissza.

Endrei Judit,

Karácsonyi élményeiről mesélt Endrei Judit – Forrás: RTL /  Reggeli – videó

Bevallotta, amikor a gyerekei megszülettek, akkor mindent megtett azért, hogy nekik is varázslat legyen a karácsony. “Nagyon szeretem az adventi időszakot. (….) Kis adventi zsákocskákat varrtam még a lányaimnak, mindkettőnek 24-24 darabot, és mindig valami apróságot belevarázsoltam, és minden reggel ott volt. És ma mikor elindultam otthonról, a kisebbik lányom utánam telefonált, hogy tudom-e milyen nap van, mondom: ‘december 1.’, mire ő: ‘hát, az adventi zsákocskák?’ Úgyhogy most két felnőtt nőnek kell majd valamit kitalálnom, hogy minden napra legyen valami” – mesélte mosolyogva.

Hangsúlyozta, nem szereti, ha valaki stresszel amiatt, hogy ‘jaj, már megint karácsony!’, mivel – úgy gondolja – a karácsonyt mi magunk tesszük olyanná, ahogy mi szeretjük. “Ha nem szeretsz nagy ajándékozást, akkor ne csináld, de ha szereted, akkor örömmel csináld!” – emelte ki.

Endrei Judit büszke arra, hogy családjában hagyományt teremtett a karácsonynak. “Manapság már az anyagiakról szól a karácsony. Nálunk a gyerekkel már egy hagyományt teremtettünk: 20 évvel ezelőtt nem volt annyi kivilágított ház, és akkor elmentünk fénynézőbe. Számoltuk, hogy aznap este hányat láttunk. És ezek a nagy lovak most is mondják: Mama, akkor elmegyünk fénynézőbe? Nagyon remélem, hogy ők is tovább viszik ezeket a szokásokat” – mondta el.

A tévés arra is szívesen emlékszik vissza, amikor ünnepek idején kellett dolgoznia, mert vigaszt nyújthatott mindazoknak, akik kénytelenek voltak egyedül tölteni az ünnepeket. “Nagyon-nagyon szerettem ünnepkor – karácsonykor, szenteste, szilveszterkor – dolgozni, mert a legtöbb ember olyankor családban vagy baráti körben, legalább egy társsal van otthon. És érdekes, év közben erre sohasem gondoltam, de ilyenkor mindig az jutott az eszembe, hogy most mi, a televízió vagyunk csak az otthon egyedül, magányosan élő embereknek. (…) Nem is gondoljuk, hogy valakiknek otthon mit jelentünk” – jegyezte meg.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Reggeli – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top