nlc.hu
Meghitt percek

Mélyszegénységben élő gyerekek karácsonyi ajándékai

Kenyeret és bakancsot kért karácsonyra a 8 éves Csilla – elsírta magát, hogy teljesült a vágya

A szegedi Fatima Ház Alapítvány felhívására folyamatosan érkeznek a felajánlások.

Teljesült több, nehéz sorsú gyerek vágya. Egy hete mintegy 150 gyerek rajzolta le egy szegedi szegedi Fatima Ház Alapítvány kezdeményezésére, hogy mit kér karácsonyra. Többek között a 8 éves Csilla, aki a csokin, a szaloncukron kívül kenyeret és bakancsot kért, míg a 11 éves bátyja, Alex a torta, fülhallgató, a fenyőfa és a csokis keksz mellé kolbászt is.

Csilla elsírta magát a bakancs láttán, annyira tetszett neki. Egy rózsaszínű bundás cipőt és egy hótaposót is kapott mellé. Bátyja pedig elárulta, hogy kaptak kolbászt is. “Az első nap még nem nyúltunk hozzá, de néhány nappal később elkezdtük. Annyira finom volt, hogy pár nap alatt a fele elfogyott” – mesélte az RTL Híradónak.

A kislány másik kívánsága is teljesült: kenyér is került bőségesen a havi 200 ezer forintból élő hattagú család asztalára, mert többen segítettek nekik. “Kaptunk átutalásokat is a bankszámlára, kaptunk kolbászt a nagyfiúnak, ruhákat, csizmát, játékokat, úgyhogy nagyon boldogok voltak a gyerekek. A kislány elsírta magát, amikor meglátta a cipőt. Nagyon örülünk, hogy ilyen sok jó ember van” – nyilatkozta meghatódva az édesanyjuk, Borbola Csilla.

A Fatima Ház Alapítvány a gyerekek rajzban “elmondott” kívánságait a közösségi oldalukra tette ki, felhívásukra azóta folyamatosan érkeznek a felajánlások. 

Az alapítvány amúgy évek óta segít hátrányos helyzetűeken. Az elnökük, Kiss Erzsébet úgy tapasztalta, hogy egyre többen kérnek tőlük ételt: “Még a covidban sem kért ennyi gyerek élelmiszert, mint az idén. Vagy használati dolgot, tisztálkodási szert, vagy pelenkát a kistestvérének“.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top