nlc.hu
Meghitt percek

Menő karácsonyi dekoráció

Így lesz használt csomagolópapírból menő karácsonyi dekor!

Miért vásárolnánk karácsonyi díszeket, ha otthon is el tudjuk őket készíteni? Szórakoztatóbb, olcsóbb, ráadásul stresszmentes is!

Idén karácsonykor válasszunk természetes és hulladékmentes dekorációt, ahelyett, hogy újonnan vásárolnánk meg őket. A pénztárcánk is hálás lesz, így a dekorációra szánt pénzt szeretteinkkel töltött közös időre fordíthatjuk. Ugyanakkor a természet is hálás lesz, hogy nem járultunk hozzá még több műanyag dísz porosodásához.

A közös barkácsolás és dekorációkészítés összehozza a családot is, mindenki szívesen besegít a díszek elkészítésébe és elhelyezésébe. Miután pompába borult lakásunk, elégedettséggel tölthet el az érzés, hogy ez a remek dekor csakis kezeink munkája. Páratlan érzés lesz!

A szövethulladékoktól kezdve a konyhában található dolgok felhasználásáig rengeteg anyagot használhatunk. A legfontosabb: legyen fenntartható! A szeretettel és odaadással készített díszek mindig megmosolyogtatják az embereket. Az alábbi egyszerű DIY dekorációkból bátran lehet inspirálódni!

1. Szárítottcitrus-fűzér

Szárítottcitrus-fűzér készítése.

Ettől a fűzértől biztosan remek illat lesz otthonunkban!

Ettől a DIY dekorációtól biztosan karácsony illata lesz otthonunknak! Az egyszerű díszt többnyire olyan dolgokból állíthatjuk össze, amelyek már eleve megtalálhatók otthonunkban. A fűzért elkészíteni nagyon egyszerű! Egyszerűen csak szeleteljük fel a narancsot olyan vékonyra, amennyire csak lehet. Pálcikával készítsünk lyukat a karikák tetején, majd süssük őket a sütőben alacsony fokozaton, amíg megszáradnak. Ez vastagságuktól függően pár óra lehet. 

Miután a karikák megszáradtak, fűzzünk át egy zsinórt a szárított narancsok lyukain (kössünk mindegyiknél csomót, hogy a citrusszeletet a helyén tartsa), és tetszés szerint adjunk hozzá fahéjrudakat és szegfűszeget. Használhatjuk a fűzért karácsonyfadíszként, vagy akasszuk fel őket a házban – a választás a miénk!

2. Újrahasznosított csomagolópapír

Csökkentsük a karácsonyi csomagolópapír pazarlását és készítsünk idén a sajátot! A terv egyszerű: december folyamán gyűjtsük az újságokat, hogy amikor eljön az ajándékozás ideje, akkor művészien becsomagolt, zsineggel átkötött csomagokat kaphassanak szeretteink.

Vásárolhatunk akár újrahasznosított csomagolópapírt is, és burgonyabélyegzővel meg növényi festékkel aranyos mintákkal dobhatjuk fel az unalmas papírt. Szeretteink garantáltan imádni fogják az egyedi és személyre szabott csomagolást. Az újrahasznosított papír nem különbözik a hagyományos csomagolópapírtól, így nem lesz különösebb gondunk!

3. Csillagos dísz

@budgetingmumofficial Christmas on a budget this year? Save this for later to make budget Christmas decorations from toilet rolls! 🌟 this would be a great little activity to do with the children over the December 🎄 #christmasonabudget #budgetchristmas #budgetchristmasdecor #diydecoration #christmascrafting #christmascraftsforkids #christmascraftideas #fyp #foryoupage #cheapchristmasdecorations ♬ Rockin' Around The Christmas Tree - Brenda Lee

Sokszor nem tudunk mit kezdeni az üres wc-papír gurigákkal, pedig a legtöbb DIY biztosan ezekből készül. Egyesek ódzkodhatnak a gondolattól, hogy milyen dísz készülhet a gurigákból, azonban azért vagyunk itt, hogy bebizonyítsuk az ellenkezőjét. Ez a csillag nagyon egyszerűen elkészíthető, alig igényel alapanyagot és eszközöket, ráadásul lefestve úgy is nézhet ki, mintha boltban vásároltuk volna!

4. Természetes teríték

A barkácsolt terítékek személyes jelleget kölcsönöznek az étkező esztétikájának. A DIY karácsonyi asztali dekoráció természetes légkört teremt az ünnepi asztal körül. Tegyünk minden terítéket egyedivé szezonális alapanyagokkal, mondjuk fahéjjal és rozmaringgal!

Vegyünk elő egy üres befőttes üveget, és tegyünk bele szárított bogyókat (a szín kedvéért). Esetleg készítsük fel vendégeink a karácsonyi vacsorára illatos fahéjrudakkal, szárított szeletelt narancsokkal, zsályalevelekkel, fenyőtobozokkal – igazából bármivel, ami természetes! Nem kell ezekhez ragaszkodnunk, bátran haszáljunk olyan anyagokat, amelyek számunkra a karácsonyt jelentik!

5. „Okos” karácsonyfa

Könyvekből kialakított karácsonyfa.

Idén lehetne kicsit más a karácsonyfánk

Ha már megvan minden apró karácsonyi dekor, akkor ideje ugranunk a fényponthoz: a karácsonyfához. Sőt, idén készítsük el fenntartható karácsonyfánkat!

Szívszorító látvány, ahogy már december elején ott sorakoznak a boltok parkolóiban a kivágott karácsonyfák, és várják, hogy valaki beléjük szeressen és hazavigye őket. Még szomorúbb látni, amikor januárban a legtöbb fa, szépséges tűleveleit elhullatva, az utcán árválkodnak.

Bár valaha ők is fák voltak, mégis nemes célt szolgálnak: építsünk könyvekből karácsonyfát! Nincsen rossz vagy jó módja annak, hogyan állítjuk fel kedvenc könyveinkből hulladékmentes karácsonyfánk! Ha nem akarunk teljesen lemondani a fenyőfa illatáról, akkor gyűjthetünk lehullott ágakat, hogy ezek illata belengje otthonunk.

(Forrás: pebble, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top