Mesedoboz gyűjtőoldal 2.0

3 olcsó és egyszerű házi szirup köhögés ellen

Most már tényleg jön a köhögős szezon: mutatunk három egyszerű és olcsó házi szirupot megfázás ellen.

Így készíts hagymaszirupot!

Egy-két nagyobb, durvára aprított hagymát rakj egy befőttes üvegbe. Kanalazz rá  pár evőkanál cukrot, zárd le  az üveget, és rázd fel az egészet. Nem kell hűtőbe tenni, elég a szobahőmérséklet. Másnapra a hagyma levet ereszt, és kész is a szirup. 1-2 evőkanállal egyél belőle egyszerre!

3 olcsó és egyszerű házi szirup köhögés ellen

Így készíts fekete retek szirupot!

Vágd le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kapard ki a belsejét, ebbe az üregbe aztán kanalazz 2-3 evőkanál mézet. Arra vigyázz, hogy hagyj helyet a méz mellett a retek levének is, amit egy éjszaka alatt ereszt. A retek levágott tetejét tedd vissza, ez lesz a fedő. Hagyd egy éjszakán át állni, majd a keletkezett levet töltsd egy jól záródó üvegbe. Ha rád tör a köhögés, igyál belőle egy kicsit.

3 olcsó és egyszerű házi szirup köhögés ellen

Így készíts “Mindent bele” szirupot!

Keverj össze fél csésze mézet fél csésze vízzel. Egy kis fej apróra vágott hagymát és egy gerezd zúzott fokhagymát adj hozzá, és még egy csipetnyi zsályát, kakukkfüvet vagy oreganót, és ezt a keveréket hagyd összeérni egy éjszakán át, szobahőmérsékleten. Másnap szűrd le, és kész is a szirup!

Olvass mesét gyermekednek és játsszatok közösen memóriajátékot! Töltsd le ipad appunkat! A mesedoboz app december 6-tól androidon is elérhető.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top