Kókuszlabdák
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 12,5 vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
Elkészítés
A vajat a cukorral karos robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a kókuszreszeléket és eldolgozzuk.
Diónyi gombócokat gyúrunk a masszából. Sütőpapírral bélelt sütőtepsire tesszük a golyókat, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Fémdobozba zárjuk, a rétegeket sütőpapírral különítjük el.
Mázas karikák
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg tejföl
- 8 dkg vaj
Máz:
- 8-10 evőkanál citrom leve
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
A lisztet a vajjal és a tejföllel sima tésztává dolgozzuk, majd fóliába csomagolva 30 percig hűtjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük. A mázhoz a porcukrot a citromlével összekeverjük, majd a kisült és kihűlt sütikre csurgatjuk. Szórócukorral díszítjük. A sütiket fémdobozba zárva, a rétegeket sütőpapírral elkülönítve tároljuk.
Áfonyás-mogyorós szelet
Hozzávalók:
- 10 dkg tejszín
- 3 evőkanál áfonya lekvár
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 8 dkg barnacukor
- 15 dkg sótlan mogyoró
- 30 dkg házi vagy 1 cs kész linzertészta (a házihoz: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1-2 ek hideg víz) linzertészta
Elkészítés
A linzertésztát a megadott hozzávalókból elkészítjük, fóliában 30 percig hűtőben pihentetjük.
A tejszínt a cukorral felforraljuk és 2 percig főzzük. Az áfonyát és a mogyorót feldaraboljuk, majd a tejszínhez adjuk. A tésztát (ha kész termék, kiterítjük, ha házi, kinyújtjuk) sütőpapírral bélelt sütőlemezre húzzuk, majd megkenjük lekvárral, rákenjük a tejszínes-áfonyás krémet, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.