Napi cuki

Így buzdít szavazásra Gödöllő hivatali macskája

Frau Bürgermeisterin von Gödöllő azt tanácsolja, hogy hallgass az érzéseidre, mert te tudod, hogy neked mi a jó.

Frau Bürgermeisterin von Gödöllő egy hivatali cica, aki szívén viseli városa sorsát, és kiveszi részét a munkából. Ha kell, gépel, ha kell, fotózkodik, és ha kell, megbeszélésekre is beül.

Most pedig arra buzdít mindenkit, hogy menjen el szavazni április 8-án. Pontosabban ezt egyáltalán nem mondja, hanem ügyesen, cicásan megfogalmazva beszél a választás fontosságáról, és a másik véleményének a tiszteletben tartásáról a Facebook-oldalán.

Ahány ember, annyiféle.

És persze ez ránk cicákra is igaz. Mindannyian mások vagyunk. Mindannyian mást szeretünk. Ami tetszik az egyiknek, az a másiknak elfogadhatatlan. Sőt, esetleg még utálja is. De azért, mert te szeretsz valamit, ez nem jelenti azt, hogy a másik rossz azért, mert nem ért veled egyet, mert neki más tetszik.

Frau Bürgermeisterin von Gödöllő retorikai eszköztárát akár egy politikus is megirigyelhetné, mesteri módon kelt feszültséget a befogadóban:

Mert ha csak egy dolog marad, onnantól csak az van, akár akarod, akár nem, akár szereted, akár nem.

Mondanivalóját aztán egy pozitív üzenettel zárja:

Nem másokra kell hallgatnod, hanem csakis magadra. A saját érzéseidre. Mert te tudod, neked mi a jó. Vagy neked mi lenne a jó.

Azt mondom, válassz. Ameddig még választhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top