NEM-es ügy: új podcast indul az nlc-n

Beszélgetések férfiakról, nőkről, női esélyegyenlőségről, bántalmazásról és szabadságról.

NEM-es ügy címmel hiánypótló podcast indul az nlc-n április 28-án. Bár a témák nehéznek, megrázónak és olykor száraznak is tűnhetnek, a csatorna házigazdái, Sereg Tímea szexológus, párkapcsolati tanácsadó és Juhász Borbála nőtörténész, a Női Érdekérvényesítő Szövetség munkatársa arra szánták el magukat, hogy, mindenki számára befogadható módon és érthetően mondják el a véleményüket ezekben a megkerülhetetlen kérdésekben. 

Adásainkban a legaktuálisabb témákat is boncolgatjuk, mint amilyen napjainkban az ukrán háború és a megtámadott területeken zajló, nőket érő szexuális erőszak. Mennyiben más az ottani helyzet, mint ami a II. világháborúban történt Magyarországon?

Aztán szó lesz arról is, mit tehet az az édesanya, aki bántalmazó férje elől menekülne, de úgy érzi, nincs remény. Kihez fordulhat, és számíthat-e valamilyen érdemi segítségre a nőket védő szociális rendszerben?

Később vendégünk lesz Hercegh Mária, a Vasutas Szakszervezet Női Tagozatának vezetője, akit arról kérdezünk, milyen segítséget tudnak ők nyújtani, ha egy kollégájukat szexuális zaklatás éri. 

Erős kezdés lesz ez, tudjuk, de ígérjük, később könnyedebb témákat is boncolgatunk majd. Az nlc a legolvasottabb női magazinként rengeteg internetezőt elér, ami nagy felelősség. Célunk, hogy a NEM-es ügy podcast gondolatébresztő legyen és lámpát gyújtson olyan témákban is, amikről kevés szó esik.

Házigazdáink véleménye sok mindenben eltér, van, hogy vitáznak, van, hogy egyetértenek. Bízunk benne, hogy hallgatóink is annyira fogják szeretni izgalmas beszélgetéseiket, mint amennyire mi.

NEM-es ügy, minden második csütörtökön az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top