Grill

6 tuti hűsítő dzsúsz

A dzsúsz szó hallatán az jut eszedbe, hogy kifacsarjuk egy narancs levét, és már kész is, mi ebben az újdonság? Pedig a dzsúsz sokkal több, mint csupán gyümölcslé, számtalan módon elkészíthető, egészséges és frissítő ital, nem csak nyárra.

Gyümölcs minden mennyiségben

A dzsúszokra érdemes nem csupán frissítő bambiként, hanem folyékony vitaminként és cseppnyi egészségként gondolni. Ha reggel egy jól irányzott dzsúsz gurul le a torkunkon kávé helyett, garantáltan kipattan a szemünk és tele leszünk energiával.A különböző dzsúszok testileg és lelkileg is jótékony hatással bírnak, a legjobb pedig az, hogy nemcsak gyümölcsből készülhetnek, hanem akár green smoothie is alakulhat belőlük, ha sárgarépával, spenóttal, salátával, kelkáposztával bolondítjuk meg. Nem kell tőle félni, csak a színe lesz zöld, az íze a gyümölcs hozzávalóktól édes marad, a zöldség szinte elvész.

Ha pedig nem vízzel, hanem joghurttal készítjük, arra is nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy dzsúsz, csak épp még táplálóbb, fehérjedúsabb fajta. Így igazán könnyen el tudunk fogyasztani naponta akár két kiló almát és egy nagy görögdinnyét is, egy kiló eperrel megspékelve. Gyorsítja az anyagcserét, növeli az energiaszintet, az életkedvünk is az egeket veri majd. Ugye hogy megéri? Csupán turmixgép kell hozzá, és tíz perc naponta az életünkből az egészséges finomságokért.


Alma-répa dzsúsz

● 15 dkg alma
● 10 dkg sárgarépa
● 1-2 evőkanál nyírfacukor
● 1 l víz
● Ízesíthető: vaníliával, fahéjjal, citromhéjjal

Sárgarépás banándzsúsz

● 2 közepes sárgarépa
● 1 banán
● 1 őszibarack
● 2 evőkanál nyírfacukor
● víz

Frissítő vegyes gyümölcsdzsúsz

● 1 őszibarack
● 1 alma
● 1 banán
● 1 l víz vagy gabonatej (rizs, mandula, kókusz)
● csipetnyi fahéj
● nyírfacukor
● fél citrom leve
● fél kávéskanálnyi friss gyömbér kis kockákra vágva

6 tuti hűsítő dzsúsz

Körte-alma dzsúsz

● 10-15 dkg körte
● 10 dkg alma
● 1 l víz
● Ízesíthető: kókusszal, nyírfacukorral, vaníliával

Epres szőlős dzsúsz

● 8 eper
● 15 szőlőszem
● 180 ml joghurt
● 1-3 teáskanál méz

Uborka-dinnye dzsúsz

● fél adag uborka
● fél adag sárgadinnye
● 1 adag körtelé
● 2 ek friss citromlé
● 1/4 adag friss menta

6 tuti hűsítő dzsúsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top