Hurrá nyaralunk

10 remek könyv a strandszezonra

Végre itt a várva várt szabadság, és jut idő a szenvedélyünkre: az olvasásra. Összeállításunkból kiderül, idén nyáron milyen könyveket érdemes magunkkal vinni a strandra, ha könnyed, szórakoztató történetekre vágyunk!

 

Papp Diána: Kerek perec
(XXI. Század Kiadó)

10 remek könyv a strandszezonraA Bodza bisztró és a Szerdán habcsók szerzőjének új, csajos regénye, a Kerek perec mai témát boncolgat: azon felnőttekét, akik képtelenek kinőni a gyerekkorból, és harminchoz közeledve is anyuci tölti nekik reggel a kakaót, csak mert kényelmes, és valójában nincs, ami az önálló életkezdést motiválja. Így él a történet hősnője, a manóvarró jógaoktató, Dóri is – csakhogy az egyik vásáron szembejön vele a nagy szerelem, méghozzá egy idősebb, külföldi férfi személyében, ami vad vihart gerjeszt a lány nyugodt babavilágában. Vajon mi lesz a vége? Ezt Papp Diána regényeinél sosem lehet tudni! Legjobb, ha a szereplőkkel tartunk, és élvezzük az életszagú, finom humorral átszőtt és romantikus miliőt, amit az írónőtől már megszokhattunk.

Tana Vasilkova: A pók hálójában
(Sanoma Kiadó)

10 remek könyv a strandszezonraTana Vasilkova Szlovákia legnépszerűbb írónője, eddig több mint 1 millió példányban keltek el a regényei. A pók hálójában az első közülük, amely magyarul is elérhető. A kötet egy fiatal színésznő, Blanka történetét mutatja be, aki évek óta sikerrel titkolja a férje előtt, hogy kislányuk, Alenka nem tőle fogant. Helyzetét nehezíti, hogy a gyerek apja a főnökeként mai napig része az életének, azonban ő sem sejt semmit. Sorsdöntő fordulat, amikor a főszereplők véletlenül összefutnak, és az Alenka és apja, Zdeno közötti hasonlóság nyilvánvalóvá válik, lerántja a leplet a múltról. Blanka azelőtt tökéletesen felépített élete egészen összeomlik. Vajon van számára megbocsátás? Az érzelemgazdag, megható kötetből erre is fény derül.

Vivien Holloway: Pokoli szolgálat
(Aba Könyvkiadó)

10 remek könyv a strandszezonraA misztikus történetek kedvelőinek való az elsőkönyves magyar szerző, Sasvári Vivien, azaz Vivien Holloway Pokoli szolgálat című kötete, amely egy trilógia első része. A sztori főszereplője, Lilian nem szabadulhat a Pokolból, úgynevezett Lélektolvajjá vált, és a feladata, hogy az Ördög ellenségeire vadásszon. Lilian menekülne a kötelékből, azonban a szökéssel nem csupán önmagát sodorná veszélybe. A legfontosabb küldetése során ráébred, a szabadsága még az életénél is fontosabb. Az Angyalok és Ördögök küzdelme ebben a kötetben filmszerű, sodró, izgalmas – ráadásul igen bátor, formabontó húzás hőst csinálni Luciferből.

Kordos Szabolcs: Turista from Hungary…
(XXI. Század Kiadó)

10 remek könyv a strandszezonraMiután lerántotta a leplet a taxisok és a luxushotelek hazai világáról, a magyar turistákat veszi célba Kordos Szabolcs legújabb riportkötetével, a Turista from Hungaryval. Hogyan mulatunk Zanzibáron egy félkész szállodában? Milyen élményekkel gazdagodhatunk egy görög, buszos úton? Hogyan vernek át bennünket a Vatikánban? A hajnali nyugágyfoglalóktól az apartmantolvajokig potyázó honfitársaink színes kavalkádja elevenedik meg előttünk a lapokon. Foghatjuk a fejünket, mi, magyarok! De arról is képet kaphatunk, hogyan viselkednek vakációikon a hazai színészek, tévésztárok és politikusok, ott, ahol azt hiszik, senki nem ismeri fel őket… Rendkívül szórakoztató és tanulságos strandolvasmány!

Lakatos Levente: Bomlás
(Ulpius-ház Kiadó)

10 remek könyv a strandszezonraSzex, szerelem, gyilkosság, háborodott elmék, izgalmas, filmszerű jelenetek és a nagybetűs meglepetés könyve a Bomlás, Lakatos Levente új thrillere. A fiatal szerző a tőle megszokott szókimondással, de valahogy mégsem hatásvadász módon tálalja Florian, a férfiprostituált, Szilvia, a reménybeli írónő, Laura, az agilis nyomozó és dr. Lengyel, a maga is sérült pszichiáter hétköznapjait, amelyek egyetlen, több mint felkavaró eseményben összpontosulnak. Adott egy férfiasságától megfosztott, szado-mazo maszkos hulla a domboldalban, és egy kéjgyilkos, aki szabadon kószál. A Bomlás története igazi hajsza, vad izgalommal, amely az utolsó oldalig a kötethez láncol.

Michael A. Singer: Felszabadított lélek
(XXI. Század Kiadó)

10 remek könyv a strandszezonraA Felszabadított lélek című könyv jelenleg is The New York Times bestseller, és nagyon jó ajándék azoknak, akik szívesen időznek az emberi lélek mélységeiben. Kik vagyunk valójában, legbelül? – Michael Singer ezt a kérdést boncolgatja szellemi tanítómesterként ebben az őszinte kötetben a tudatos életről, arról, miként válhatunk mi is önmagunkkal tökéletesen tisztában lévő, tudatos, boldog emberré. Krónikus önsorsrontóknak és azoknak, akik szeretnék jelenlegi életüket egy minőségi életre cserélni, kifejezetten ajánlott olvasmány. A komoly téma ellenére cseppet sem nehéz a szöveg, a Felszabadított lélek úgy tanít, hogy közben olvastatja is magát, lebilincselő stílusban.

Gégény Gabriella: Ízek és más szenvedélyek
(Aba Könyvkiadó)

10 remek könyv a strandszezonraKönnyű, nyári olvasmány mindazoknak, akik szeretik a jó recepteket és a romantikát. Az Ízek és más szenvedélyek című kötet ugyanis egy lelkes és sikeres gasztrobloggerről szól. A harmincas éveit taposó Gréta életébe sok év után, egy nem várt pillanatban visszatér az első szerelem, annak minden szépségével és nehézségével együtt. A kisregény könnyed, olvastatja magát, ráadásul a szerző, Gégény Gabriella kedvenc süteményreceptjeit is tartalmazza – olvassunk és sütkérezzünk kedvünkre!

Ferenczik Adrienne: Incognito

10 remek könyv a strandszezonraA napfényes Riviéra szerzőjének új regénye, az Incognito egy vidéki hotel életéről szól, amelynek falai igen sokat láttak: egyéjszakás kalandokat, heves veszekedéseket, végzetes titkokat. Adott egy nő, Lexi, akit gyerekkori emlékek fűznek ide. Egy másik, aki az elhunyt férjét siratja. Egy harmadik, aki a házassága elől menekült a szállodába és az öngyilkosságot fontolgatja. Az Incognitóban azonban találkoznak, összebarátkoznak, és rájönnek, nagyon különbözőnek tűnő életük mégis sok ponton egyezik. Így kezdődik a bizarr, hitelesen elénk tárt, női lélekről szóló történet, amelyben könnyű elmerülni.

 

Ryan Loveless: Ethan és Carter
(Könyvmolyképző Kiadó)

10 remek könyv a strandszezonraMegindító, formabontó történet két homoszexuális fiúról, méghozzá egészen új tálalásban. A 24 éves Carter úgynevezett Tourette-szindrómában szenved, ennél fogva félszeg, félénk, gátlásos, és kerüli az embereket. Los Angelesből egy kisvárosba költözik, és hamarosan megismerkedik a szomszédjával, Ethannel, aki hangokat lop a csöndjébe. Egymásba szeretnek, de nagyon félnek attól, hogy kapcsolatuk kudarcra született, amiért Carter fogyatékkal él. Azonban Ethan elszántan küzd azért, hogy ne így történjen, ennek ellenére úgy tűnik, egy tragikus hír örökre elválasztja őket egymástól. A kötet olvasása közben úgy éreztem, soha ennyire még nem láthattam bele két azonos nemű ember szerelmébe – ráadásul a jó ízlés határain belül.

C. J. Ellison: Élvezd a vaníliát
(Ulpius-ház Kiadó)

10 remek könyv a strandszezonraMindenkinek van egy rejtett énje, az érthetőség kedvéért akár nevezhetjük kisördögnek is. Heathernek is van, aki megelégeli a valós életében a szürke kisegér szerepét, és úgy dönt, elmegy egy villámrandira, amelyen az anonimitás jótékony ködébe burkolózva végre elengedheti a gátlásait, és felszínre kerülhet a rosszkislány, a domináns énje is. Mindebben remek partnerre akad Tony Carmine, a hírhedt nőcsábász képében, akinek nagyon megtetszik az alárendelt szerep Heather mellett. Vajon meddig jut ez az érzéki viszony? C. J. Ellison könyvét elsősorban az Ötven árnyalat-trilógia rajongóknak ajánljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top