Nyereményjátékok

Mire jó a filozófia?

Vajon mire jó a filozófia? Egyáltalán jó-e valamire, több-e holmi se-vége-se-hossza eszmefuttatásnál, fölösleges szócséplésnél? A bölcsek azt mondják, hogy igen: a filozófia az ember minden bajára gyógyír!







Mire jó a filozófia?

Annak idején Seneca azt mondta, hogy a filozófia gyógyszer. A gyógyszert nyilván be kell venni ahhoz, hogy hasson. Ezután fejti ki jótékony hatását egy adott szervre.

Mire gyógyír a filozófia?

A lélek bizonytalanságaira és félelmeire. Miközben az ember meghallgatja mások válaszait az élet kérdéseire, és elgondolkodik rajtuk, keresi a saját válaszait.

A filozófia gondolkodni tanít?

Természetesen, a gondolat önmagában nem elég. Hiszen mire mennénk a puszta tudással, ha azt a gyakorlattól szakadék választja el? A filozófia arra is megtanít, hogyan hozzuk összhangba elveinket a tetteinkkel.







Miért szükséges ez?



Mert a gondolat önmagában, bármennyire is helyes, nem változtat rajtunk. Nemes vezérlőelv nélkül viszont állati szintre süllyedünk, és az elvek helyét az ösztönök veszik át.

Miért fontos a jó gondolat?

Buddha azt mondja erre:
“Ami ma vagy, tegnapi gondolataidból ered, és amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.”






Mindenkit, aki kedvet érez ahhoz, hogy saját bőrén próbálja ki, milyen hathatós gyógyír a filozófia, szeretettel várunk 17 részes filozófiai bevezető kurzusunkon, melynek témája: a filozófia mesterei és tanításuk alkalmazása a mindennapokban, pszichológiai gyakorlatokkal fűszerezve.

Az ország 3 városában indulnak kurzusok, szeptemberben és októberben is:
Budapest: szept. 22. szerda, okt. 5. kedd, okt. 14. csütörtök
Győr: szept. 21. kedd, okt. 27. szerda
Szeged: szept. 28. kedd, okt. 14. csütörtök





A témákról bővebben ld.:
www.ujakropolisz.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top