Nyereményjátékok

Mosogass takarékon! (X)

Egy-egy magasabb villany-, víz- vagy gázszámla kézhezvételekor bizonyára Te is elgondolkodtál már azon, hogyan tudnád költségeidet hatékonyan csökkenteni. Gyakran elkerüli figyelmünket az a tény, hogy mennyi vizet és energiát pazarolunk el feleslegesen nap, mint nap. Az egyre növekvő energiaárak mellett mindez növekvő költségeket jelent a Te háztartásod számára is.

Hogyan csökkentheted számláidat egyszerűen, és hatékonyan?

Sok megoldás közül az egyik lehet a mosogatógép használata.

A mosogatógépek tervezésekor a kényelmi szempontok mellett a mosogatás költségeinek csökkentése is fontos cél. Számos megoldás gondoskodik a mosogatógépekben arról, hogy hónap végén minél kevesebb pénzt kelljen fizetned a felhasznált vízért és energiáért.

Egy európai országokban, – köztük Magyarországra is kiterjedően elvégzett – mosogatási szokásokat összehasonlító tanulmány alapján akár 5-ször kevesebb vizet használhatsz fel a gépi mosogatáshoz, ha megfelelő készüléket választasz. A legújabb generációs modellekben szenzorok figyelik a mosogatóvíz szennyezettségi szintjét, és ennek megfelelően szabályozzák a felhasznált víz mennyiségét. Az AAA jelzésű, kiváló energia-, mosogatási, és szárítóhatással rendelkező modellekkel szintén láthatóan csökkentheted kiadásaidat.

Mindezek mellett speciális mosogatási programokkal is takaríthatsz meg vizet, energiát, és végső soron pénzt: átlagos szennyezettségű edények esetén az optimális teljesítmény érdekében indíts egy gazdaságos programot, vagy használhatod az újabb gépekben elérhető “Féltöltet” opciót is.

Belegondoltál már, hogy mennyit takaríthatsz meg akkor, ha mosogatógépet használsz? A fenti tanulmány meglepő eredményre mutatott rá az átlagos energia fogyasztás és vízfelhasználás terén kézi, illetve gépi mosogatáskor. A tanulmány alapján mosogatógép használatával akár 2.5-szer kevesebb energia, valamint akár 5-ször kevesebb víz felhasználása elegendő lehet ugyanannyi és ugyanolyan szennyezettségű edény megtisztításához.

Gondoltad volna ezt?

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top