Nyereményjátékok

Kíváncsi vagy a leghatásosabb tavaszi fogyókúrára?

A hosszú téli "álom", a hideg, borús esték, és a dermesztő hóviharok után nemcsak mi tekintünk minden reggel reménykedve az égre, vajon eljön-e ma tavasz; ilyenkor szervezetünk is igényli a tavaszi megújulást és méregtelenítést! A tavaszi időszak a legkedvezőbb az életmódváltással összekötött fogyáshoz, mivel anyagcserénk gyorsul, a piacokon bővül a friss zöldség, és gyümölcs kínálat, és nem utolsósorban az emberi elme is fogékonyabb a változásra!

Kíváncsi vagy a leghatásosabb tavaszi fogyókúrára?Ráadásul hosszabbak a nappalok is: egy kis szervezéssel könnyen rájöhetünk, hogyan férhetne bele napjainkba hetente három alkalommal egy-egy könnyedebb, akár szabad levegőn végzett testmozgás, hiszen tovább van világos, és a melegedő idő miatt nagyobb kedvünk is lehet hozzá, mint a dermesztő, sötét, téli napokon!

A sokasodó napsütéses reggelek pedig elűzik a depressziót is, hát még ha megspékeljük a napindítást egy kis testmozgással!

Az alacsony intenzitású edzések azonkívül, hogy optimálisak a zsírpárnácskák eltűntetéséhez, bizonyítottan levezetik a stresszt, és elegendő boldogsághormonnal látnak el egy egész napra!

A zsírraktárak a hőháztartásunk állandóságának fenntartása szempontjából is fontosak, ezért jó időben a szervezet kevésbé hajlamos a raktározásra, mint a téli hidegben. Megfelelő táplálkozás mellett pedig könnyebben el is engedi azokat, tehát a fogyás is könnyebben elindul!
A tavaszi életmódváltás nyárra tehát bámulatos eredményt hozhat. A nyárig hátralévő majdnem három hónap alatt akár ideális súlyodat is elérheted!

Hogy hogyan? Először is, válassz egy olyan mozgásformát, amelyben örömödet leled. Most, hogy egyre többet süt majd a nap, és egyre kevesebbet fúj a szél, a természet egész tárházát nyújtja a jobbnál jobb edzéslehetőségeknek. Indulhatsz gyalogolni, kocogni, görkorizni, biciklizni, túrázni…

Miért jó a szabad levegőn való edzés?

Mivel a zsírégetéshez elengedhetetlenül szükséges az oxigén jelenléte, hiszen egy biokémiai égési folyamatról van szó, a zsírégetés nem működik oxigén jelenléte nélkül.

A szabad levegőn, árnyas ligetekben pedig sokkal több oxigén áll rendelkezésünkre, mint bármelyik edzőteremben!

A gyalogló edzés során finoman adagolható az intenzitás, úgy gyorsíthatsz, és lassíthatsz, ahogy csak a kedved tartja – pontosabban amennyire a pulzusmérő órád megengedi)

Kíváncsi vagy a leghatásosabb tavaszi fogyókúrára?A kellemes környezetben – időnként a pulzusmérő órára pislantva – tökéletesen megvalósítható a zsírégető edzés! Ha nincs pulzusmérő órád, a legjobb, ha társat keresel magadnak a gyalogláshoz. A Beszédteszt alapján ugyanis így is megállapíthatod, mi lesz számodra a legmegfelelőbb tempó a zsírégetéshez. Ameddig folyamatosan tudsz beszélni levegőkapkodás, és kifulladás nélkül, addig szinte biztos lehetsz benne, hogy zsírt égetsz! Ha már nem tudsz végigmondani egy mondatot anélkül, hogy levegő után kapkodnál, akkor vegyél vissza a tempóból!

Ha nagy súlyfelesleggel küzdesz, Neked különösen oda kell figyelned arra, hogy ne terheld az ízületeidet, ezért számodra nem a futást ajánljuk. A gyaloglással biztos lehetsz benne, hogy nem terheled túl magad, miközben állóképességed, fizikai kondíciód, sőt, munka-bírásod, életkedved napról-napra javulni fog!

Ha sikerül olyan edzésfajtát találnod, amelyet élvezel, és nem kényszerűségből végzel, mondván, hogy le kellene adni pár kilót, akkor nyert ügyed van. Ha az edzés mindennapjaid szerves részévé tud válni, akkor nem fogod föladni!

Másodsorban vedd nagyító alá a táplálkozásodat! A legjobb, ha megpróbálod magadnak leírni néhány napon keresztül, mennyit, és mikor ettél. De mielőtt megijednél, nem kell számolgatnod a kalóriákat. Nézd meg, hányszor eszel egy nap, hány óra telik el egyik étkezéstől a másikig, elég változatos-e a táplálék felhasználásod, stb. Sokan nem is gondolnák, hogy az, hogy hányszor eszel egy nap, és milyen időközönként, az sokkal fontosabb annál, mint hogy konkrétan hány kalóriát veszel magadhoz.

Próbálj meg ötször, eleget enni, és figyelni arra, hogy az étkezések szüneteiben ne vigyél be semmit, ami energiát tartalmaz!

Harmadsorban pedig eszedbe se jusson valami hatásos tavaszi fogyirecept után kutatni az újságban. Az ilyen, rövidtávon gyors fogyás ígérő, többnyire tudománytalan diéták lehet, hogy gyors fogyást eredményeznek, de aztán még gyorsabb visszahízást. Ráadásul az ilyen kudarcra ítélt próbálkozások után annyira lelassul az anyagcsere, hogy valóban, szinte a levegőtől is hízni fogsz…

Természetesen nagy segítség lehet, ha személyre szabott étrended összeállításánál szakember segítségét kéred. A Fat Free Fogyókúra Központ dietetikusa elemzi, hogy jelenlegi táplálkozási szokásaidban hol a hiba, kiszámolja tényleges energiaszükségletedet, illetve azt az energiamennyiséget, ami ahhoz szükséges, hogy beindulhasson a fogyás. Ezek után állítja össze számodra az életmódodhoz, munkaidődhöz leginkább passzoló étrendet.

Kíváncsi vagy a leghatásosabb tavaszi fogyókúrára?

 
Vegyél részt a Fat Free ingyenes személyes állapotfelmérésén és konzultációján, ahol diétatervezéseden túl azt is megtudhatod, hogy súlyfeleslegednek megfelelően melyik mozgásforma lenne számodra a legjobb. Természetesen bármikor csatlakozhatsz a Fat Free folyamatosan induló csoportjaihoz is. Az ingyenes állapotfelmérésre való időpontkéréshez hívd a 06/30-599-0631-es telefonszámot!

Végül, fogadd el, hogy tartós, egészséges fogyás nem jöhet létre drasztikus „ezt nem eszem – azt nem eszem” módszerekkel. Csak kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással, és rendszeres, könnyű intenzitású edzéssel érhető el, hogy a szervezet a zsírraktárakból fedezze a szükséges energiát, azaz beindulhasson a valódi fogyás. Sok sikert kívánunk neked is!

 

Héder Éva
Életmód tanácsadó

www.lefogynideokosan.hu
iroda@lefogynideokosan.hu
06/30-599-0631

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top