Nyereményjátékok
Szponzorált tartalom

Egyiptomi kalandozás

Játssz velünk egy egyiptomi utazásért!

A Viasat History TV csatorna szeptember végét az egyiptomi tematikának szenteli. Ha ebben az időszakban kapcsolsz a csatornára, több olyan műsort is élvezhetsz, amely az 5000 évvel ezelőtt alakult Egyiptom működésébe és rejtélyeibe vezet be, ráadásul új technológiák és megközelítések mentén eddigi titkokról is lerántják a leplet.

Ilyen például az Egyiptom tisztázatlan aktái szeptember 28-án, amely egy egészen új látásmód mentén vezet be az ókori világ egyik legnagyszerűbb civilizációjának hihetetlen dinamikájába. A több nézőpontból történő eseményvizsgálat egyébként is sajátossága a Viasat Historynak, a Napóleon: az egyiptomi hadjárat című tényfeltáró alkotás szeptember 30-án például arra ösztökél, hogy lássuk, milyen nehézségeket tudott Egyiptom okozni még egy nagy hódító számára is. A piramisok iránt érdeklődőknek pedig jó hír, hogy szintén szeptember 30-án este kerül képernyőre a csatorna egyik őszi kiemelt műsora, A piramisok: A rejtély megoldása című dokumentumsorozat, amely légi- és műholdas képek segítségével fejti meg az ókori gúlák építésének régóta keresett titkát, majd újraalkotja az ötezer éves Egyiptomot.

Most azonban nem csak a TV képernyőjén, hanem akár élőben is élvezheted a piramisok látványát! A Viasat History-val közös játékunkban egy 4 napos, 2 főre szóló kairói kiruccanást lehet nyerni. Hogy részt vehess a játékban, csak az alábbi 4 kérdésre kell helyesen válaszolnod és drukkolj, hogy a szerencse neked kedvezzen!

Kairó az Egyiptomi Arab Köztársaság fővárosa. Igazi megapolisz: területe több mint 3000 négyzetkilométer, népessége több mint 20 millió fő, ezzel Afrika és a tágabb értelemben vett Közel-Kelet legnépesebb városa. A Nílus két partján és szigetein fekszik, a hatalmas folyódeltánál. Mára  modern épületek is megtalálhatóak Kairóban, mint egyetemek, színházak, múzeumok, felhőkarcolók és emlékművek, de a városhoz közel találhatók a gízai piramisok, az ókori Egyiptom leghíresebb emlékei is. Míg Kairó nyugati részén főleg modern épületek vannak, addig a keleti részen több ezer műemlék jellegű épület, főleg mecsetek, mauzóleumok, paloták található.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top