nlc.hu
Olimpia 2024
Ónodi Henrietta infarktusa

Szívinfarktust kapott Ónodi Henrietta

Ónodi Henrietta életmentő műtéten esett át.

Szívinfarktust kapott barcelonai tornász olimpiai bajnokunk, Ónodi Henrietta. A sportolónőn életmentő műtétet kellett elvégezni – írja a Nemzeti Sport. A hírt az Egyesült Államokban élő Ónodi testvére, Barbara tette közzé közösségi oldalán, egyben támogatást is kérve az olimpiai bajnok számára.

„Üdvözlöm, a nevem Ónodi-Klausler Barbara. Kétségbeesetten szükségem van segítségre, hogy pénzt gyűjtsek a nővéremnek, az 50 éves Ónodi Henriettának, akinek súlyos szívinfarktusa volt. Mint sokan tudjátok, Heni egy magyar nemzeti hős, arany- és ezüstérmes olimpikon, aki mindig az elsők között volt, aki kezet nyújtott és támogatta a rászorulókat, most pedig a ti segítségetekre van szüksége! Sokat tett a tornásztársadalomért és a sportágért, hihetetlenül önzetlen volt, most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki ebben a nehéz időszakban”

A békéscsabai születésű Ónodi

március 28-án egy floridai boltban esett össze. Azonnal kórházba szállították, szerencsére annak ellenére, hogy útközben többször is megállt a szíve, sikerült stabilizálni az állapotát. A tornász artériái szinte teljesen elzáródtak, emiatt pedig életmentő műtétet kellett végre hajtani rajta. Az olimpiai bajnok szerencsére már túl van az életveszélyen.

 

Az infarktus hírét olimpiai bajnokunk édesanyja is megerősítette

a Nemzeti Sportnak. Elmondta, hogy a sportoló sokáig munkaképtelen lesz, miközben biztosítása csak részben fedezi a betegséggel kapcsolatban felmerülő költségeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top