nlc.hu
Olimpia 2024
Olimpia szörf verseny baleset

Életveszélybe került egy szörfös, lefújták az olimpiai futamot

Az olimpia szörf versenyeit a csendes-óceáni Tahitin rendezik, ott is rossz az idő.

Már a  második párizsi olimpiai eseményt kellett elhalasztani néhány órával a kezdés előtt; miután a triatlont már kedd reggel elhalasztották a Szajna vizének minősége miatt, újabb csapás érte a francia szervezőket. Viharosra fordult a szörf versenyeinek otthont adó csendes-óceáni Tahiti szigetének időjárása, ezért a verseny technikai igazgatója lefújta a keddi futamokat.

 

Azután döntöttek így, hogy az ausztrál Jack Robinsont jetskivel kellett kimenteni a vízből, miután egy veszélyes irányból érkező hullám lecsapta. Videó nincs, de itt vannak képek a mentésről

Robinson megszeppenve nyilatkozott:

„Tök szint, amikor benne vagy – Istenhez fohászkodsz és próbálsz valahogy menekülni. Nem kaptam levegőt. Nem volt sok időm hátra. Sok srác jutott eszembe, akik szintén megszívták itt. Az óceánban vagyunk. Ez a legnagyobb és legerősebb életforrás ezen a bolygón. A hullámok ugyanilyen erősek. Ez semmilyen más sporthoz nem hasonlít. Talán még ahhoz, amikor egy lavina zúdul a fejedre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top