Olimpia 2016

Olimpia 2016 – Imre Géza: “Szeretjük az ezüstöt, de nem így”

Hihetetlen dráma után, 14-10-es előnyről veszítette el a férfi párbajtőrözők olimpiai döntőjét Imre Géza. Az eredményhirdetés után rendkívül csalódottan nyilatkozott, de időnként megjelent egy fanyar mosoly az arcán.

“Nagyon szeretjük az ezüstöt, de nem ilyen téren, hanem tányér és villa formájában” – mondta a párbajtőröző annak kapcsán, hogy neki így már kettő, feleségének, a korábbi kézilabdázó Kökény Beatrixnak pedig egy olimpiai ezüstérme van.

Imre Géza a drámai döntő után
Imre Géza a drámai döntő után

A magyar olimpiai csapat legidősebb tagja azt nyilatkozta, hogy pár napig biztosan nagyon keserű lesz a szája íze, ha pedig rémálmai lesznek, valószínűleg ez az asszó fog bennük lejátszódni még sok év múlva is. Arról is beszélt, hogy szeretne valamilyen agymosót bevenni, hogy minél hamarabb elfelejtse a döntőt.

“Eszembe jutott, hogy 2004-ben is álltam már a dobogónak ezen a fokán, akkor a csapattal, és nem készültek rólam vidám képek egyik alkalommal sem.”

Bár az ezüst is szépen csillog, Imre Géza nem volt felhőtlenül boldog a dobogón
Bár az ezüst is szépen csillog, Imre Géza nem volt felhőtlenül boldog a dobogón

Imre Géza vasárnap a csapatversenyben lép pástra újra, majd az olimpia után pihenőt tart, de arról még nem döntött, hogy utána visszavonul-e.

“Már sokszor mondtam, hogy abbahagyom, és aztán mindig folytattam, emiatt nem is merek mit mondani, nem szeretnék hülyét csinálni magamból” – tette hozzá a 41 éves, ötödik olimpiáján szereplő vívó.

További cikkek Olimpia 2016 témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top