Olimpia 2016

Olimpia 2016: egymást segítették a célig rivális futók

Minden elismerésünk ezé a két sportolóé. Akárhányadikként végeznek is a versenyben, ők már biztosan nem hiába voltak ott az olimpián.

Az amerikai Abbey D’Agostino és az új-zélandi Nikki Hamblin egymás riválisaiként álltak rajthoz női 5000 méteres síkfutás elődöntőjében az olimpián.

Hamblin azonban a verseny egy pontján elesett, D’Agostino pedig megbotlott benne, és maga is a földre került. Az amerikai lány állt talpra elsőként, ám ahelyett, hogy tovább futott volna, versenyzőtársához fordult és felsegítette.

Olimpia 2016: egymást segítették a célig rivális futók

Ezek után mindketten tovább futottak, ám D’Agostino fájlalni kezdte az esés következtében megsérült térdét. Ekkor az új-zélandi futó volt az, aki visszafordult hozzá, és biztatta, hogy folytassa a versenyt.

Olimpia 2016: egymást segítették a célig rivális futók

A két sportoló végül a két utolsó helyen ugyan, de célba ért. Boldogan borultak egymás nyakába. Az esés miatt azonban mentességet kaptak, és továbbengedték őket a középdöntőbe.

businessinsider.com

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top