Öltözködjünk

Nyáron kismamaként –

Anyai örömök elé nézni nagy boldogság, de a kánikula megviseli szervezetünket. Oda kell figyelnünk, hogy a nyári hónapokat minél könnyebbé tegyük: gondosan válasszuk meg a ruházatunkat.





Nem is olyan régen a kismamák még csak a sátorlap vagy a zsákruha között választhattak, szinte elvárták tőlük, hogy „illedelmesen” elrejtsék gömbölyödő pocakjukat. Szerencsére ennek a viktoriánus szemléletnek befellegzett. Az utóbbi években elszaporodtak a kimondottan divatos, praktikus és kényelmes kismamaruhát forgalmazó üzletek, ami nemcsak a kismamáknak jó, hanem a környezetüknek is, hiszen kimondottan vonzó látvány egy csinos, boldogságtól sugárzó várandós édesanya látványa.

Tudjuk, hogy a másállapot nem betegség, de azért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a hormonháztartásunk e hónapok alatt másképp működik: bőrünk érzékenyebb lesz, a verejtékmirigyek erősebben működnek, fáradékonyabbak lehetünk, és a terhesség utolsó hónapjaiban gyakori a vízvisszatartás, ami melegben fokozódik.
Ezért is érdemes átgondolni, hogy milyen ruhadarabokra van szükségünk erre a néhány napfényes hónapra.

Igyekezzünk világos, szellős, természetes alapanyagokból készült darabokat választani. Kaphatók olyan ruhák, felsőrészek, amelyeket a terhesség után is tudunk viselni, esetleg némi átalakítással. Mostanság elképesztően divatosak és gyakorlatilag minden áruházban fellelhetők a mell alatt húzott (empire szabású) tunikák, ezek nem csak várandósan csinosak.







Brendon, 8990 Ft






Billabongtunika, 46 euró

































Brendon, 6590 Ft


Amennyiben van időnk és főleg energiánk, választás előtt járjuk körbe a kismamaruhákat forgalmazó üzleteket, hogy eleve felmérjük a pontos kínálatot, illetve hogy szétnézzünk az árcédulák között. A sétát érdemes estére időzíteni, a nagyobb bevásárlóközpontokban kilencig válogathatunk. (Utána még belefér egy mozi is!)

Talán a legfontosabb holmi, amire szükségünk lesz, az a pocakrészen betétes nadrág. Próba közben érdemes odafigyelni a varrás belső vonalára, nehogy irritálja az amúgy is érzékeny hasunk bőrét. A betétes nadrág nem olcsó dolog, de rendkívül praktikus és sokoldalúan viselhető. A vásárlását nemigen tudjuk megúszni, hacsak nem próbáljuk meg valamelyik régi nadrágunkat átalakíttatni, de ezt többnyire nem érdemes, pontosan a varrásvonal miatt.







Brendon, 19 900 Ft






Brendon, 7490 Ft



























 





Brendon, 8950 Ft



Nyáron a kismamáknak is szükségük van fürdőruhára. Amennyiben egészségesek vagyunk, bátran fürdőzhetünk a természetes vizekben – kivéve a bacilusgazda bányatavakban. A hűvös víz javítja a közérzetünket, simogatja a testünket, és csodát művel a megduzzadt lábunkkal.
Kényeztessük bátran magunkat és magzatunkat, csak arra az egyre figyeljünk, hogy a víz hőmérséklete ne legyen se túl hideg, se túl meleg (figyeljünk a szervezetünk jelzéseire), valamint arra, hogy ne tartózkodjunk a tűző napon, és lehetőleg mindig viseljünk kalapot és napszemüveget.







Anita, 12 990 Ft






Formes

































Mammola, 10 990 Ft

Arra is érdemes gondolni, hogy a nyár az esküvők, rendezvények szezonja is. Ezekre nem árt beszereznünk egy elegáns, szép ruhadarabot. Tulajdonképpen egy alapruha elég is, mert azért vannak a barátnők, hogy tőlük kérjünk kölcsön különféle kiegészítőket (stóla, nyaklánc, vállkendő, boleró, kismellény). Természetesen ezekből is óriási a választék az üzletekben, tobzódhatunk a szép és kellemes kelmék között.







Mammola, 16 490 Ft






Christina Moda, 59 990 Ft


































Nicole Miller, 42 000 Ft





Jó tanács: a terhesség alatt változhat némileg a lábméretünk, érdemes az alkalmi cipőnket időnként felpróbálni, hogy kényelmes-e még, vagy jobb lenne másikat vennünk.






Tipp: További kismama ruhák a képgalériában! Katt ide!



Hasznos linkek, ahol többnyire az árakat is megtaláljuk, nem csak a képeket:
www.maternelle.hu
www.christinamoda.hu
www.anita.com
www.waiting.hu
www.brendon.hu
www.armania.hu
www.kismama.lap.hu
www.minimano.hu
www.2in1collection.hu
www.kismamaruha.hu
www.mammola.hu
www.kismamamodi.hu
www.apeainthepod.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top