Öltözködjünk

Elegáns jégkirálynõknek

Ez a nyár is tovatûnik, az üzletekben már láthatod az „új kollekció” feliratokat. Ahhoz, hogy ne tévedj el a ruhák kavalkádjában, adunk néhány tippet, mi lesz a divat az év második felében.

Mindenkinek van a nagyijától örökölt tuti receptje, legfeljebb sertészsír helyett ma már olívaolajjal készíti el, és fehér cukor helyett barnával. Jelenleg ugyanez a helyzet a divattal. A híres tervezők előszedték a nagymamáink, anyukáink korában hordott ruhákat, azok néhány összetevőjét – gombját, csatját stb. – modernizálták, lecserélték minőségi anyagokra, és íme, már tálalják is nekünk 2007 őszére.

Szerencsés esetben még találunk a szekrény alján néhány örökölt darabot – nekem van egy drapp szövetkosztümöm, alul szűkülő, térdig érő szoknyával, a sliccénél kis rakott ráhajtással, mesés –, amelyeket némi fantáziával trendi darabokká alakíthatunk. Amennyiben nem vagyunk ilyen jó pozícióban, akkor sincs baj, néhány hét, és az üzletek tömve lesznek az aktuális darabokkal. (Ne felejtsük, jön az őszi leértékelés!) Hogy mik is ezek pontosan, az a képgalériánkból kiderül!

Az idei ősz és tél divatját a visszafogott, igazán nőies elegancia jellemzi. A jégkirálynőké. Az elmúlt évekkel ellentétben ez a szezon nem kifejezetten a vidám, harsogó színeké, inkább a klasszikus, diszkrét megjelenésen van a hangsúly.

Jellemzően a fekete, a fehér, a szürke és a barna lesz a domináns a következő hónapokban, meghintve némi lilával, pirossal, világosbarnával, alapvetően csendesebb színekkel. Ismét előkerülnek a fényes anyagok, szerepet kap az arany és az ezüst is, de ezek is csak bizonyos határok között. Ami most is fontos, az a minőségi alapanyag. Csak abból lehet olyan elegáns megjelenésű darabokat készíteni, amelyeknek megfelelő az esésük, szép a formájuk, a fényük és kellemes a tapintásuk.







Burda






Marks & Spencer

































Peter Hahn



Az idei télikabátdivat inkább a magasabb nőknek kedvez, mert a szép szövetkabátok térdnél végződnek – de karcsúsított szabásvonalúak, ami szinte mindenkinek ideális. A kabát álló vagy ívelt galléros is lehet, de nem túl széles gallérral, a zseb diszkrét. Az állatvédők nagy bánatára ismét divatosak a szőrmék, igaz, a nagy tervezők azért óvatosak, inkább csak a kabátok gallérját és a mandzsettáját díszítik azzal. Szinte mindegyik kabáton találunk széles övet, ez most nagyon divatos, de nemcsak a kabátnál, hanem a szoknyáknál, nadrágoknál is.







Mexx






Marks & Spencer


































Lagerfeld


A nadrágok és szoknyák idén magasított derékkal készülnek, egy időre mondjunk búcsút kedvenc csípőnadrágjainknak (hamarosan úgyis visszaköszönnek majd). A nadrágoknál ismét divatba jöttek az élére vasalt, elegáns darabok, a derékrészen kicsit húzott, bővebb szárú kényelmes nadrágok, illetve a szűk, egyenes szárú darabok is, karcsúsított blézerrel. Elvétve még találunk caprinadrágot is, s noha az idei divatra már nem annyira jellemző, jól mutathat az idén trendi hosszú szárú csizmákkal.







Mexx






Promod


































Lagerfeld



Az elegáns szoknyák térdig érnek, és ott kicsit beszűkülnek, de még annyira, hogy járni tudjunk benne, és itt is jellemző, hogy az úttörőszoknyát idéző berakásokat, varrást találunk a derékrészen.
A magasított derekú daraboknál mindig viseljünk övet, ha nem találjuk elég karcsúnak a derekunkat, vagy a pocakunk gömbölyűbb a kelleténél. Ne féljünk attól, hogy emiatt vastagabbnak látszunk, épp ellenkezőleg: egy szép öv arányosabbá teszi a termetünket.







Burda






Ralph Lauren




































Yves Saint Laurent




A kosztüm még divatosabb, mint eddig, arra kell csak figyelnünk, hogy a nőiességen, a sikkes megjelenésen van a hangsúly. Semmiképpen ne vegyünk fel hozzá teljesen lapos cipőt, csizmát, hanem a lábbelinek mindenképpen legyen legalább egy kis sarka!







Burda






Givenchy

































Peter Hahn


A mostani blúzdivat tizenhat éves koromat juttatja eszembe, akkor volt menő a zsabós blúz, azzal a különbséggel, hogy annak az ujján is voltak fodrok. Ez idén csak a nyak- és mellrészre koncentrálódik. Amennyiben a zsabót kicsit habosnak találnánk, semmi baj, mert a divatdiktátorok erre is gondoltak. Ilyen esetben megelégszenek azzal, ha a mellrészen megjelenik egy kevés fodor, egy masni, vagy szimplán saját anyagából kendőt imitáló anyag, amit lazán áthurkolunk – de idén ne kössünk nyakkendőt, az most nem elég nőies a divatguruknak.







Peter Hahn






Ralph Lauren

































Peter Hahn


Gyönyörű pulóvereket álmodtak idén nekünk a tervezők, szebbnél szebb és puhább anyagokból. A kasmírfelsők idén nagyon divatosak. Találunk most is a tavalyi szezonra emlékeztető denevérujjú darabokat, de idén a nyakrész az, ami igazán hangsúlyos. Nem a kivágott, hanem inkább a zárt fazonok hódítanak. A hagyományos testre simuló garbót kosztümhöz is felvehetjük, illetve a kevésbé konzervatív ejtett nyakú garbó pompásan mutat bármilyen alsórésszel, még egy szimpla farmernadrágot is szalonképessé varázsol.
Javaslat: ha ezeket a pulóvereket mindenáron mosógépben szeretnénk mosni, akkor csak kifordítva és mosózsákban tegyük őket a gépbe. Ha nincs mosózsákunk, akkor egy nagypárnahuzatba téve mossuk, és ne lógatva, hanem fektetve szárítsuk őket.







Burda






Marc Jacobs


































Burda


Garbós nyakrésszel készülnek az idei szezon slágerdarabjai is, a test vonalát követő „egyszerű” ruhák is, amelyek viszont nemes anyagból készülnek, finom tapintásúak. Szintén egy övvel tehetjük ezeket stílusossá. Akinek teltebb az alakja, válasszon egy számmal nagyobb méretet az ilyen ruhából, hogy ne feszüljön, és feltétlenül magas sarkú cipővel vagy csizmával viselje.







Marks & Spencer






Marc Jacobs




























A sportosabb divatot kedvelők színekben hasonlókat viseljenek az év hátralévő felében. Farmerben is divatosak a szürkés árnyalatok, amelyekhez remekül passzolnak a tavalyról itt maradt csíkos, néha kapucnis pulóverek, illetve a skót kockás anyagból készült ruhadarabok is.

A kiegészítőknek majd egy önálló összeállítást szentelnünk, de egy-két fontos dolgot érdemes már most megjegyezni: a tél folyamán még véletlenül se menjünk ki az utcára kesztyű nélkül, ami lehet puha bőrből, és az sem baj, ha nemcsak a csuklónkat fedi el, hanem néhány centivel hosszabb.
Az idei tél nem a lapos sarkú cipők, csizmák divatja lesz, sőt. Minden darabnak van kisebb-nagyobb sarka, a csizma szára pedig a bokától fölfelé szinte bármeddig nyújtózkodhat. Csak arra figyeljünk, hogy a szoknyánk ne legyen túl rövid, mert az most nem annyira trendi.







Armani






Pedro Garcia


































Armani




Hölgyeim, munkára fel! Ezen a télen meg kell mutatnunk, hogy milyen színes egyéniségek vagyunk önmagunkban, amit még ezek a hűvös, diszkrét színek sem tudnak elnyomni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top