Öltözködjünk

Szexi és sokoldalú: a szandál

Azt már nem mondhatjuk, hogy bokáig süppedtünk a nyárba, hiszen benne vagyunk derékig. A forró kánikulában a lábunk ugyanúgy vágyja a szabadságot, mint mi magunk, ezért megmutatjuk, milyen lábbeliben fusd le a kötelező köröket.
Megnézem
Összes kép (1)

Harminc fokban az ember lányának lábai valósággal tiltakoznak az ellen, hogy zárt cipőbe kényszerítsük őket. Mivel a flipflop papucsok a munkahelyeken kevésbé megtűrtek, kompromisszumos megoldásként marad egy végtelenül szexi és sokoldalú lábbeli: a szandál. Ez az egyszerű szerkezetű, szinte bármilyen fellelhető anyagból elkészíthető ősi kiegészítő több ókori kultúra tagjainak életét is megkönnyítette. A pántok minden népcsoportnál más-más anyagból készültek: a hétköznapi egyiptomiaknál papiruszból, az afrikai népcsoportoknál színesre festett, tehéntrágyában puhított és mangroveágyon érlelt bőrből, a szlávoknál nemezből, a spanyoloknál pedig kötélből. Ha római császárnőként születünk, öntött arany talprészen, lábgyűrűkkel felékszerezve hódíthattunk volna újabb szeretőket. A lábujjakkal való flörtölés ugyanis nem a 20. század találmánya. Máskülönben miért ábrázolták volna Aphroditét gyakran teljesen meztelenül, csupán egyetlen szandálban?
A szandál karrierje soha nem áldozott le, sőt az 1920-as években már újra felfelé ívelt: a pántok variálásának lehetősége és a sarokmagasság divatirányzatról divatirányzatra változott a hippik egyszerű saruitól a strasszokkal kirakott aranyszínű magas sarkúig.

Esprit
Esprit

Akár a magasabb sarokért rajongsz, akár a laposat részesíted előnyben, idén két olyan szandáltípus is van, amelyet ezen a nyáron szinte vétek az üzletek polcain hagyni:

Szerezz be egy egyszerű lábujjközi szandit. Hogy milyet? Igazából teljesen mindegy, hiszen minden megengedett, ami tetszik.

• A színpalettán az összes árnyalat megtalálható a klasszikus etnobarnától kezdve a harsogó zöldön át a vagány sárgáig, de akár lila dalra is kelhet a lábadon viselt saru.

• Ugyanígy a hagyományos, a lábfejeden V alakban elágazó pánt mellett feltűnik az ötvenes éveket idéző virágdíszítés ugyanúgy, mint a köves és szegecses berakások vagy a lábfejet T alakban keresztező pánt.

Mango
Mango

• Az elegánsabb darabokat akár az irodában is viselheted, de partikra nem ez a legtökéletesebb viselet.

• Készüljenek bármilyen anyagból, legyen rajtuk bármilyen csilli-villi díszítés, összességében a lábujjközi szandálok kicsit sportos, lazán elegáns, könnyed nyárias, de természetesen éppen ezért szexi hatást kölcsönöznek viselőiknek.

Vagabond
Vagabond

 
• Felveheted ezt a fazont maxiruhához ugyanúgy, mint forrónadrághoz vagy klasszikus farmerhez is.

Idén a másik slágertípus az úgynevezett gladiátorszandál, amelybe a hollywoodi sztárok is pillanatok alatt beleszerettek. Olyannyira, hogy az elegánsabb darabokban a vörös szőnyegen is rendre megjelennek benne. Szexi magas sarkú változatot húzott többek között Kate Hudson vagy Mischa Barton.

• Hétköznapokra húzd fel a gladiátorszandi lapos változatát, amely ultradivatos és kényelmes viselet egyben.

• Ha egy elegáns partira hívtak meg, akkor sem kell lemondanod kedvencedről. A magas sarkú gladiátorsaruban és a kisestélyiben olyan leszel, mintha egy divatlap oldaláról léptél volna ki.

Humanic
Humanic

 
• Izgalmasan kontrasztos a hatás, ha a virágos ruhádhoz magas sarkú gladiátorszandált húzol, de ugyanilyen szexi lehetsz, ha 7/8-os csőnadrághoz veszed fel.

• Ha a lábad inkább rövidebbnek és kissé vaskosnak mondható, akkor ne válassz olyan gladiátorsarut, amelynek vastag bokapántja van. Ez optikailag még inkább megrövidíti a lábad.

• Ha bevállalós vagy, a térdedig szíjas saruhoz húzz nadrág helyett miniszoknyát vagy -ruhát!

Humanic
Humanic

 
• Figyelj oda a színek harmóniájára: fekete sarut bármihez felvehetsz, a fekete ruhához viszont válassz elütő színt, például aranyat vagy ezüstöt. Ezekkel a sarukkal elegáns, mégis izgalmas hatást keltesz. A feketén kívül viselheted még fehér vagy drapp színű ruhához.

Ne feledd!

Ezek a nyitott, „alig valami” szandálok tökéletes keretet adnak az ápolt lábfejnek, a szépre lakkozott körömnek. A vérvörös, fukszialila vagy lazacrózsaszín lábköröm nemcsak a fetisisztákat dönti le a lábukról, a lábujjakkal való flörtölés akaratlanul is garantált. Viszont hiába az újonnan beszerzett, szuperszexi saru, ha a hanyagul kezelt lábfej elrontja az összhatást. A legjobb, ha a pedikűrösödre bízod magad, hiszen ennyi luxus jár, ha már a nyár legtrendibb darabjait szerezted be magadnak.

Promod
Promod

 

Még több divat:
Színpompás tipegők »
Trendi alapdarabok nyaraláshoz »
Színes cipők nyomában »
Ti írtátok:
Táska – cipő mustra »
Szandál, de milyen? »
Szandál keskeny lábra »
Lap.hu:
Divat.lap.hu »
Cipő.lap.hu »
Papucs.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top