Öltözködjünk

A pasik végre megmondták a magukét – az őszi trendekről

Kiválasztottuk az őszi–téli szezon leghúzósabb irányvonalait, és férfi ismerőseinknek szegeztük a kérdést: vajon ők mit szólnak hozzájuk? A srácok nem kerteltek, ahogy mi sem. Íme az eredmény.

Magas talpú cipő


Az idei szezonra extrém magas sarkak mellé magas talprészt álmodtak a tervezők. Szerinted szexi, ha egy lány bevállalja a nyaktörő mutatványt?

Vélemények:

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez

• „Úgy gondolom, szexi, egy bizonyos magasságig, de egy 180 centi magas hölgyemény túlságosan kiemelkedő látványt nyújtana egy, teszem azt, 20 cm-es magas sarkúban” (Ferenc, 20 éves egyetemista).

„Egyáltalán nem. Biztos tök egészségtelen, meg szerintem ronda is. Annak idején tinikoromban volt divat az ilyen »holdjáró«, vagy mi, még a pasinak is. Nekem undorító. Ez, bár egy fokkal szebb, de akkor is elég nehéz hadművelet lehet benne a járás” (Bence, 26 éves zenész).

„Nekem nem jön be a magas sarok, a magas talprész meg végképp nem” (Ádám, 29 éves könyvelő).

• „A magas sarkú nálam felejtős. Amíg tudja hordani, és szexi (minden lánynak sokkal formásabb a lába benne), addig okés, de amúgy annyira nem” (Tamás, 30 éves táskatervező).

• „Jaaajjj, ne már! Nekem kicsit tramplis. Azért megjegyezném, hogy nem a cipő, hanem a láb a lényeg!” (György, 36 éves vállalkozó).

A magas sarokra sejtésünk szerint egyértelműen rábólintott volna az utca férfi tagja, a magas talprésszel azonban nem tudtak mit kezdeni. Ha neked tetszik, ne habozz! Ha viszont szeretsz nekik tetszeni, akkor tipegj te is tűsarkakon!

Szőrme

A szőrme viselése alapjában véve vitákat vált ki. 2008 őszén a komplett ruházattól a szőrmesapkákig és -sálakig számtalan változatban kapható. A szőrösre vagy inkább a bőrösre szavazol?

Vélemények:

Rihanna
Rihanna

• „Szerintem a szőrme viselése nagymértékben kor-, stílus- és időjárásfüggő. Leginkább egy érett és jól szituált nő ruhatárában tudom elképzelni. Amúgy két férfitípus létezik: az egyik azért nem vesz a párjának szőrmét, mert állatvédő, a másiknak meg nincs rá pénze” (Ferenc, 20 éves egyetemista).

• „Nem vagyok állatvédő, de akkor már inkább a bőrös. Persze biztos a szőröset is jól meg lehet csinálni, és a képen nagyon is jól áll, de valahogy élőben nem bírom elképzelni” (T. Bence, 26 éves zenész).

3. „Azt hiszem, maradok a bőrösnél” (Ádám, 29 éves könyvelő).

4. „Semmiféleképpen. Válóok. Nekem ne hordjon állati szőrmét senki, utánzatot meg minek?” (Tamás, 30 éves táskatervező).

5. „A bőr jobban bejön. Nem vagyok szőrmepárti. A nők mindenüket szőrtelenítik. Talán a szőrös ruhanemű valamiféle pótlék?” (György, 36 éves vállalkozó).

Tipp: Viselheted az alkalmi ruhád mellé, vagy akár farmerhoz is, de jó, ha tudod, hogy a sok szőrme a magas és vékony nőknek áll a legjobban. Ha alacsony vagy törékeny testalkatú vagy, akkor viseld inkább mellényként. Az erősebb testalkatúak inkább a szőrmekiegészítőkre fektessék a hangsúlyt.

 

Csipkecsoda

A Prada egy egész kollekciót szánt a csipkének, de Christian Diornál és Valentinónál is rendre feltűnt a kifutón. Arról nem is beszélve, hogy egy magyar lányt nemrég a nagymamája csipketerítői ihlettek meg. Mit szóltak hozzá a srácok?

Eva Longoria
Eva Longoria

1. „Abszolút bejön! A csipkeruházat a »gyengébbik« nem »fegyvertárának« hasznos darabja, kicsit takar, kicsit nem, kicsit az utcára, nagyon a hálószobákba tudom elképzelni” (Ferenc, 20 éves egyetemista).

2. „Ez viszont nagyon tetszik, mindig is kedveltem az átlátszó, csipkés dolgokat. Nagyon szexi, de emellett csinos is, és nem annyira kihívó, annak ellenére, hogy elég sok mindent megmutat” (Bence, 26 éves zenész).

3. „Ha fehérneműről van szó, természetesen. Az egyéb ruhadarabok nem nagyon” (Ádám, 29 éves könyvelő).

4. „Bugyiban szeretem, de ott sem az agyoncakkozottat, csak úgy finoman. Az szexi. Így ruhában annyira nem, pláne az anorexiás nőkön.” (Tamás, 30 éves táskatervező).

5. „Bizonyos helyeken és időben nagyon szexi. Persze attól is függ, ki és hogyan viseli” (György, 36 éves vállalkozó).

Tipp: A csupa csipke maradjon a parti- vagy alkalmi ruhák sajátja, ilyenkor fölösleges különleges ékszereket vagy feltűnő kiegészítőket viselned. A hétköznapokba egy-egy finom részlettel csempészheted be.

 

Férfias elegancia

Marlene Dietrich észvesztően szexi volt férfiöltönyben. Egy ideje újra divat a maszkulin stílus. Te mit szólnál, ha a barátnőd reggel a te ruháid közül lesné ki az aznapi öltözékét?

Janet Jackson
Janet Jackson

1. „Hát nyugodtan vegye fel, ami tetszik, de azt ne gondolja, hogy ezentúl a főzés és a mosás az én reszortom lesz. Azért a makkos cipőt a kollekcióból kihagynám” (Ferenc, 20 éves egyetemista).

2. „Kicsit angolos nekem, bár nem értek a divathoz. De nem zavar, sőt szerintem alkalomadtán kifejezetten előnyös is néha, hisz nem mindig kell szoknyába, kosztümbe felöltözni. Egyértelműen vállalható” (Bence, 26 éves zenész).

3. „Nem tetszene” (Ádám, 29 éves könyvelő).

4. „Egy nő legyen nőies, ne akarjon pasi lenni, sem hajban, sem ruhában. Én sem akarok lány lenni. Nekem fontos, hogy egy lány vonzó, csini legyen, de ne az én ruhámban” (György, 36 éves vállalkozó).

5. „A suszter maradjon a kaptafánál – mondhatnák egyes konzervatív hímek. Nekem más a véleményem. Mindig is kedveltem a magukért kiálló, talpraesett nőket. Értékelni tudom, ha egy nő elegáns, akár férfias kosztümöt vesz fel. Persze azt hordani is tudni kell” (Tamás, 30 éves táskatervező).

Tipp: Ha mégis a férfiasan nőies öltözék mellett döntesz, tudnod kell, hogy a tetőtől talpig maszkulin viselet a vékony testalkatú lányokon áll igazán tökéletesen. Ha te inkább nőiesebb vonalakat képviselsz, válassz csak egy-egy pasiruhát. Mondjuk, a zoknit!

Lila ruhás nők

Mintha Szinyei Merse Pál festménye ihlette volna a tervezőket, minden kirakatot elborított a lila. Neked tetszenek a lila libák?

Mischa Barton
Mischa Barton

1. „Szerintem egy-két lila ruhadarab vagy kiegészítő fel tudja dobni a lányok megjelenését, főleg az őszi szezonban. Nekem nagy kedvencem a lila szín” (Ferenc, 20 éves egyetemista).

2. „Szerintem nagyon elegáns. Olyan jó mély, és jól áll a női nemnek. Viszont nem ajánlatos benne a pároddal megjelenni egy Fradi-meccsen” (Bence, 26 éves zenész).

3. „Az attól függ, hogy mennyire lila. Ha minden ruha, ami rajta van, lila, akkor nem jön be. Viszont akkor, ha csak egy szoknya, felső vagy kiegészítő lila, tetszik” (Ádám, 29 éves könyvelő).

4. „Ha jól áll, miért ne? Ugyanolyan szín, mint a többi. Nem vagyok a színek ellen” (Tamás, 30 éves táskatervező).

5. „Nem. Persze ha esetleg egy szexi alsónemű lila, akkor azért még meggondolom” (György, 36 éves vállalkozó).

Tipp: A liláról és viselési módjáról néhány hete hosszan értekeztünk. Olvasd el a cikkünket, és minden kérdésedre választ kapsz. Katt ide! »

 

Még több divat:
15 ruhadarab, amit a pasik utálnak rajtunk »
5 megbotránkoztató pasis divatbaki »
A pasid is legyen trendi ősszel! »
Fórumajánló:
Öltözzünk – cseréljünk! »
Tűsarok »
Öltözködési stílus »
Tipp:
Divat.lap.hu »
Ősz.lap.hu »
Cipő.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top