Öltözködjünk

Fenséges királykék – A tél üdítő trendszíne

Amikor mindenki lilát hord, és mindenhol csak lila holmikat kapni, és úgy érzed, a kirakatokban még az is lila színen dalol, ami amúgy más színű, akkor van szükség az üdítő változatosságra. A tél trendszíne, a színpaletta jelenlegi uralkodója a királykék.

A színkezelés mesterének tartott Pantone cég minden évre kikiált egy trendszínt. 2008-ban a kissé lilába hajló, mágikus, érzelmes, ugyanakkor vibráló íriszkéket választották. A kék írisz és a hozzá hasonló árnyalatok nemcsak mindenkinek jól állnak, de üdítő változatosságot visznek a ruhatáradba. 2009 színe hiába a mimózasárga, a tavaszi megújulásig érdemes beszerezni egy-két kék darabot.

A vágy színe

A kék a legtöbb emberben hidegérzetet kelt, a királykékről azonban mégis a napsütés, a tenger és a nyár, azaz a meleg idő jut az eszünkbe. A végtelen égbolt, a távoli horizont, a víz mélységes kékje miatt a kéket a távolság és a vágy színének is tartják, de kiegyensúlyozott, nyugtató-mérséklő hatással bír. Mivel az ég végtelen kékje viszonylag nagy állandóságot jelent az életünkben, emiatt a kék egyfajta harmóniát képvisel. A kéket és a zöldet nem minden kultúrában határolják el ilyen határozottan egymástól. A határesetnek számító türkizt azonban nálunk is mindenki egyéni megítélés alapján címkézheti fel kéknek vagy zöldnek. A színkörön a kék ellentétpárja a piros, e színek kellemesen, megnyugtatóan mutatnak egymás mellett, ugyanakkor ez a kombináció növeli a koncentrációt, és éberen tart.

Ki hogyan viseli?

A királykék pezsgő, vibráló, élénk szín, ezért a sztárok is előszeretettel jelentek meg benne a vörös szőnyegen. Bár a szín önmagában is elég izgalmas, Rihanna ruhájának szabása tovább fokozta a látványt. Az énekesnő ezüstszínű kiegészítőket választott a különleges tüllös darabhoz, körmeit pedig vérpirosra lakkozta.

Bár a szakirodalom szerint a sötét hajú nők szépségét elsősorban a kékek közül a sötétebb, éjszínbe hajló ruhadarabok emelik ki a legjobban, Salma Hayek választása nem is lehetne jobb. A színésznő szívesen visel kéket, a 2005-ös és a 2006-os Oscar-gálán is a kék különböző árnyalataiban pompázó estélyiben jelent meg, ahogy 2008 novemberében egy partin is. A színésznő a visszafogott elegancia jegyében egyszerű kiegészítőket – ezüstszínű fülbevalót, fekete karkötőt és borítéktáskát – választott a ruhájához.

Salma Hayekhez hasonlóan Becki Newton is tudja, hogy a kék és a fekete kombinációja verhetetlenül elegáns. A Betty, a csúnya lány című sorozat színésznője különleges Yves Saint Laurent ruhájában igazi fekete öves divatbajnok. A színésznő arany karkötője pedig a hajához hasonló árnyalatú. A koncepció iskolapéldája.

Ha lángvörösek a tincseid, még kirobbanóbbnak hatsz, ha királykéket viselsz. De a sötétbe hajló vörösként is elbűvölő leszel benne, mint Julianne Moore. A színésznő ókori viselet ihlette ruháját aranyszegély és arany kiegészítők bolondítják meg. Érdemes a szikrázó sárga arany helyett a vöröses változattal próbálkoznod.

Paris Hilton pezsdítően hat a fodros vállú miniruhában, amely még jobban kiemeli szőkeségét és aranybarna bőrét. Hilton kisasszony öltözékét fekete-fehér cipője bolondítja meg, így az összhatás még kellemesebb.

Bár a legtöbb esetben a kiegészítő szín a fekete, az arany és az ezüst volt, próbálkozhatsz mással is. A királykék visszafogott fáradt rózsaszínnel izgalmas, púderes bézs színnel pedig elegáns hatást kelt. Ugyanígy érdekes lehet a fényes kéket egy-két árnyalattal sötétebb matt kékkel kombinálni, ahogy Carmen Electra vagy Nicole Richie is tette.

 

Fórumajánló:
Kék-rózsaszín »
Sötétkék szaténblúz »
Öltözzünk – cseréljünk! »

 

Divat.lap.hu »
Tél.lap.hu »
Divattrend.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top