Öltözködjünk

5 kötelező ruhadarab a tavaszi-nyári szezonra

Az overall tavasszal újra visszatér, a válltöméses blézereket ősszel szerettük meg igazán, és most ismét viselhetjük őket. A divatos nadrágtípusok számtalan típusából válogathatunk, és beleszerettünk a csizmaszárú tavaszi lábbelikbe is. Bemutatjuk a 2010-es tavaszi ruhatár kulcsdarabjait.

 1. Három újfajta nadrág: lovaglónadrág, forrónadrág és pizsamasort

Tavasszal a rojtosra szaggatott farmer és a mély ülepű háremnadrág mellé további három fazonban is követhetjük a trendet. Az egyik a klasszikus lovaglónadrágot idéző darab, amely a 2010-es trendnek megfelelően lehet sportos, de a finomabb anyagoknak köszönhetően elegáns, lezser és testre simuló is. A másik a szexi forrónadrág, a harmadik pedig a fehérneműs fiókból előásott lezser, combközépig érő sort.

Eláruljuk, hogyan viseld! – Színek és minták a tavaszi–nyári szezonra »

Hogyan viseld az újfajta lovaglónadrágot?
A mániákus divatkövetők magas nyakú, galléros blúzzal és rövid dzsekivel viselik. De ugyanilyen jól néz ki egyszerű, selyemből készült oversize toppal, csípőnél is hosszabb pamutpólóval. A normál derekú változathoz húzzunk egyszerű pólót és flitteres mellényt.

Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger
Esprit
Esprit
Pimkie
Pimkie

 

Hogyan viseld a forrónadrágot?
Az angol nyelven hot pants néven ismert nadrágtípust csak tökéletes alakkal megáldott hölgyek viselhetik, és ezt a szabályt nem érdemes áthágni. Mind a magas derekú, kissé retrós, mind a lazább, egy centivel hosszabb változat (boy short) trendi, de kizárólag magas sarkú cipővel viselhető, amelytől feszességet kapnak a combok. Míg ősszel a fekete változat volt a divatos, tavasszal a színes, mintás darabokat érdemes beszerezni. Ellensúlyozd a lábad csupaszságát zsabós vagy hangsúlyos gallérú blúzzal vagy boyfriendblézerrel.

Prada
Prada
H&M
H&M
C&A
C&A

Hogyan viseld a pizsamasortot?
Az általunk pizsamasortnak keresztelt nadrágfajta (tap pants) bővebb szárú, általában finomabb, lezserebb anyagú, combközépig érő típus. Azoknak a ruhadaraboknak a sorából való, amelyek az elmúlt szezonokban fehérneműből alakultak utcai viseletté. Viselhetjük blézerrel vagy lazán, feltűrt ujjú inggel. Nem kötelező hozzá a magas sarkú cipőt húzni, bebújós mokaszint, balett-topánt vagy fűzős cipőt is viselhetünk hozzá.

John Patrick
John Patrick
H&M
H&M
Pull&Bear
Pull & Bear

 

 2. Overall

A kényelmes ruhadarabok idén tavasszal újra visszatérnek, és a nadrágokhoz hasonlóan a rövidke daraboktól a combközéphosszúságon át a hétnyolcados és a boka fölé feltűrt szárú darabokig egytől egyig divatosak.

Hogyan viseld az overallt?
Teltebbeknek vagy körte alkatúaknak a bővebb, derékban övvel karcsúsított darabokat ajánljuk. Esti partira vagy buliba válasszunk izgalmas, selyemből készült darabot. Viselhetünk hozzá rövid, feltűrt ujjú dzsekit, méretes ékszereket vagy bőrövet.

Stella McCartney
Stella McCartney
Esprit
Esprit
Promod
Promod

 

 3. Újfajta blézer

Az újfajta blézerek a 80-as éveket idézik. Az oversize boyfriendblézer – hasonlóan a pasiktól lenyúlt farmerhez és sorthoz – a tavaszi szezon egyik slágere. Mint minden, a mostani férfiak ihlette trendnek, ennek is az a lényege, hogy az adott ruhadarab elméretezettnek tűnjön, mintha valóban kölcsönvetted volna a párodét. A másik típus a derékig érő, rövid fazon, míg a harmadik az irodai viseletből ismert klasszikus, válltöméses blézer, amelynek titka a nem megszokott ruhadarabokkal való párosítás.

Hogyan viseld az újfajta blézereket?
Mindhárom típusra érvényes, hogy viseljük őket feltűrt ujjal. Alá nyugodtan vehetünk hosszú ujjú inget vagy pamutpólót, de azt is hajtsuk vissza a zakóéval együtt, vagy arra rá. A boyfriendblézer titka abban rejlik, hogy a sajátunknál látszatra egy (és szigorúan egy!) mérettel nagyobb. Például ha turkálóban vásárolsz, figyelj oda, hogy a blézer válla csak alig két centivel legyen szélesebb, mint a vállad. Viseld miniszoknyával, sorttal, és soha ne gombold be! A rövid típushoz ezzel szemben húzz oversize pólót, pólóruhát és leggingst. Az irodai változatból spórold ki a szövetnadrágot és a fehér inget, helyette rojtos csőfarmert és magas sarkú cipőt válassz.

Charlotte Ronson
Charlotte Ronson
Mango
Mango
S.Oliver
S.Oliver

 

 4. Nyitott orrú csizmák, csizmaszárú topánok


Bár a nyitott orrú csizmák már az őszi divatban is feltűntek, várható volt, hogy az utcán gyalogló hétköznapi emberek csak tavasszal kapnak majd rá igazán. Az 50-es évekből visszaköszönő, a pin-up lányok lábbelijét idéző daraboknak valóban nem könnyű ellenállni, még ha a látvánnyal nem is mindenki barátkozik meg elsőre. Szerencsére a tervezők nemcsak a magas sarkú bokacsizma orrát csípték le, de a lapos babacipőket, a szandálokat is kombinálták a csizmaszárral, így a legkülönbözőbb cipőkhöz szokott nők is ugyanúgy hódolhatnak ennek a trendnek.

Hogyan viseld a nyitott orrú, magas szárú cipőt?
A cipők változatos megjelenésének köszönhetően megannyi stílusba beleillik egy-egy darab, így kis fekete ruhához vagy csőfarmerhez, de leggingshez és laza pólóhoz is felvehetjük ugyanazt a cipőt.

Gucci
Gucci
Deichmann
Deichmann
Pull&Bear
Pull & Bear

 

 

 5. Kisméretű kockatáska

A feneketlen óriások és a borítéktáskák mellett helyet követel magának ez a csinos fazon, amely igazán akkor érvényesül, ha már nem kell a télikabát. A kompakt kockaforma, a finom steppelés és a láncos vállpánt klasszikus fazont idéz.

Hogyan viselt a kockatáskát?
Pont a klasszikus jellegéből adódóan szinte bármilyen stílusú összeállításba beleillik, bár hangsúlyos színek és az olcsóbb anyagok miatt inkább az up to date szettekhez viseld. A hosszabb pántú darabokat vesd át lazán a testeden.

Lanvin
Lanvin
Mango
Mango
Reserved
Reserved

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top