Öltözködjünk

Angelina olyan, mint egy vámpír! – Madárijesztők az Oscaron

Vannak olyan színésznők, akik nem a szépségükkel vagy tökéletes toalettjükkel vésik magukat az emlékezetünkbe, hanem a stylistért vagy legalább egy csipetnyi ízlésért kiáltó öltözékükkel. A legborzalmasabb összeállításokat Kiss-Matyi Mónika stylist segítségével szemrevételeztük.

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az OscaronKovács Patrícia a legszexibbet választotta!
Pasik, akik idén Oscart kaphatnak » 

1. Angelina Jolie a 2000-ben tartott gálán fekete Versace estélyiben vette át a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-szobrot.

„Angelina úgy néz ki, mintha egy halloweeni partiról ugrott volna át az Oscarra. Valószínűleg éppen vámpírnak képzelte magát. Egyszerűen katasztrofális a haja, a sminkje és ruhája így együtt. Talán ha nem ilyen lenne a frizurája, és valami ékszert is dobott volna magára, akkor csinosabb lett volna.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az OscaronKiss-Matyi Mónika stylist

Húsz éve van a szakmában. Nőiruha-készítőként végzett, de az iskolapadból a Magyar Televízióhoz került öltöztetőnek. A tévés-mozis világ elvarázsolta. Számos reklámfilmben, hazai és külföldi produkcióban dolgozott kivitelezőként, vezető stylistként. Irányította a Hellboy 2. ruháscsapatát, illetve a legújabb Koltai-film, a Magic Boys magyar öltöztetőit. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Szabó Győző, Pindroch Csaba, Selma Blair, Michael Madsen vagy Vinnie Jones. 

 
2. Celine Dion furfangos Christian Dior nadrágkosztümöt húzott magára az 1999-es díjkiosztóra, nem sok sikerrel.

„Amikor szemből megláttam, azt gondoltam, borzalmas. Olyan, mintha egy túlméretezett selyempizsamát kapott volna magára, mindenhol lóg rajta, hosszú a nadrágszára. Hátulról valamivel izgalmasabb a dolog, de Oscar-estélyre semmiképp sem ajánlanám neki ezt a ruhát. A fehér selyem alapjában véve jó választás lett volna, mert nem vékonyítja annyira.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

 

Imádnivaló rosszfiúk extrém húzásaiMindent az Oscarról!
Híres Oscar-estélyik, ahogy még sosem láttad őket »
Oscar 10 legmerészebb döntése »
17 km vörös szőnyeg! »
Hujber Sandra Bullockot akarja »
Oscar 10 legkínosabb botránya »

3. Demi Moore láttán nemcsak 1989-ben kaptak a szívükhöz a divatkritikusok, még ma is megbotránkoznak.

„Szerintem ez a világ legcikibb Oscar-öltözete! Egy csipkés biciklisnadrágban feszeng a gálán, az anyagok nincsenek összhangban, és hiába tökéletes az alakja, ebben a ruhában borzalmasan néz ki. Olyan, mintha a gála előtt aerobikórát tartott volna egy korabeli filmben, és onnan ugrott volna át a rendezvényre…”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron


4.
Geena Davis ruhája 1992-ben is minősíthetetlen volt, azóta reményeink szerint nemcsak ő, hanem Ruth Meyers és Bill Hargate jelmeztervezők is ezerszer megbánták, hogy ezt adták rá.

„Sajnos ő sem néz ki jól ebben a fekete nejlonharisnyában és a masnis cipőben. A fekete-fehér jól kombinálható együtt, neki azonban még fel kellett volna húznia minimum egy hosszú fekete kesztyűt. Az is jó megoldás lett volna, ha a fűzőrész fekete, vagy esetleg egy hatalmas fekete masni van rajta.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

5. Gwyneth Paltrow 2002-ben fürdőruhából átoperált Alexander McQueen estélyiben jelent meg a vörös szőnyegen. A választást nemcsak mi nem értjük, hanem szakértőnk sem.

„Nem tudom, hogy vehette fel, nem szép benne a cicije, ráadásul ez a húzott szoknyarész is borzalmas. Semmi pluszt nem tett hozzá, ez a ruha nem egy ilyen minőségű gálára való.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

6. Jessica Biel tavaly gondolta azt, hogy valami extra öltözéket kanyarít magára. Nem azt a hatást érte el, amit valószínűleg szeretett volna.

„Szegénykém olyan, mintha egy keményített lepedőbe csavarták volna, ráadásul neki is túl hosszú a ruhája, amiért a stylistját illeti az elmarasztalás. Az összkép egyáltalán nem nőies, pedig szép az ékszere és a táskája is, de egy csipetnyivel több fekete kiegészítőt tettem volna a ruhához.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

7. Jennifer Connelly talán maga sem gondolta, hogy 2002-ben megkapja az Oscart, és egy ilyen előnytelen fotó járja be róla a világot.

„Szegény úgy fest, mintha a kutya szájából cibálták volna ki. Ezek a színek, ez a száradt hínárra emlékeztető anyag egyszerűen semmilyen.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

8. Kim Basinger 1990-ben valószínűleg maga sem tudta, hogy menyasszonynak, Michael Jacksonnak vagy Michael Jackson menyasszonyának akar-e öltözni. Kár, hogy az Oscar-gála nem farsangi mulatság.

„A hófehér bőréhez borzalmasan áll ez a fehér ruha, amely ráadásul idétlenül féloldalas. Valami szín kellett volna bele, vörös vagy méregzöld, mert ez így rettenetes.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

 

Szavazz! Szerinted kinek az öltözete a legbénább? »

9. Tilda Swinton 2008-ban színészi teljesítményével elkápráztatta az akadémia tagjait. Ugyanez nem volt elmondható a szépérzékkel megáldott emberekről.

„Ez a ruha mindent üt – negatív értelemben. Elismerem, hogy nehéz volt megvarrni, hiszen látszólag alig van rajta szabásvonal, de neki nem áll jól. A karkötője gyönyörű, de én azt ajánlottam volna neki, hogy a másik kezére húzza. A ruha is jobban érvényesült volna vörösben, méregzöldben vagy bizonyos aranyárnyalatban, amely a színésznőnek is ezerszer jobban állt volna. A másik vállát szabadon kellett volna hagyni, és a nyakából is hiányzik az ékszer. Így sajnos olyan, mintha pizsamában lenne.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

10. A tizedik helyen holtversenyben végzett Cher 1986-os és Björk 2001-es elhíresült szerelése. A két extrovertált énekesnő valószínűleg a saját feje után ment, aminek meglett az eredménye. Senki nem fogja elfelejteni ezt a két ruhát.

„Szerintem egy Oscar-gála olyan esemény, amelyen mindenkinek figyelembe kell vennie bizonyos öltözködési szabályokat. Ők úgy néznek ki, mintha nem egy gálára, hanem a saját koncertjükre készültek volna. Tény, hogy nem tagadják meg önmagukat, a ruhájuk mégis nagyon ciki.”

Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron
Angelina olyan, mint egy vámpír! - Madárijesztők az Oscaron

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top