Öltözködjünk

8 hiba, amit soha ne kövess el, ha munkaruhában gondolkozol

Mert ugyebár az ember nem vehet fel akármit, főleg akkor, ha a cél az, hogy a munkahelyén mindenki komolyan vegye. Nem szeretjük ugyan bevallani, de a kellően tekintélyt parancsoló hatás érdekében még azoknak is érdemes kosztümben gondolkodniuk, akik a rénszarvasos kötött pulcsik megszállottjai.

Az anyósbarát szerelések után most a munkahely- és főnökkompatibilis szetteket és ruhadarabokat vettük górcső alá.

1. Tűsarok
Ne feledd: a céghez dolgozni jársz, nem riszálni. Lehet, hogy neked van a legszebb bokád, de attól még nem kell a többi munkatárs orra alá dörgölni. 8-9 centis saroknál ne válassz magasabbat, még akkor sem, ha biztos lábakon tipegsz 12 centis platformcipőkben is.

8 hiba amit soha ne kövess el, ha munkaruhában gondolkozol

2. Dekoltázs
Ha könnyű nőcskének tűnsz, úgy is fognak kezelni, ezért aztán csak annyit mutass meg a bájaidból, amennyi feltétlenül szükséges. Tilos a köldökig érő dekoltázs, nemcsak azért, mert a főnöködet meghökkentheted vele, hanem azért is, mert a ruháddal is képviseled a céget, nem csak a szaktudásoddal.

3. Koszos cipő

Főbenjáró bűn koszos cipővel munkába menni, a sár nem lehet kifogás. Legyen a táskádban törlőkendő vagy cipőpucoló, nem foglal nagy helyet, cserébe viszont fél perc alatt makulátlan lehet a lábbelid.

4. Nejlonszatyor
Válassz akkora táskát, amibe beleférsz, ebédestül, aktástul. A táska mellé applikált csörgő-zörgő zacskóknál kevés kiábrándítóbb látvány van. Ha már mindenképpen szatyorban gondolkozol, akkor vegyél egy igényes, többször használható darabot, de ne a hipermarket borzalmaival szerelkezz fel, és főleg ne húzz kettőt egymásba.

8 hiba amit soha ne kövess el, ha munkaruhában gondolkozol

5. Tapadós cuccok
A tapadós cuccok nagyjából olyanok, mintha nem is lenne rajtad ruha. Buliba tökéletesek, de dolgozni ne a partiszettedben járj! Ha szűk a szoknyád vagy a felsőrészed, vegyél rá hosszú kardigánt, amely pont annyit takar, amennyire szükség van.

6. Parfüm
Ugye milyen idegesítő, amikor beszállsz a liftbe, és az orrodba ül valaki másnak az illata? Főleg akkor bosszantó, ha az adott parfüm nem egyezik a te ízléseddel. Ezért a markáns, durva illatokkal vagy bánj mértéktartóan, vagy ha a 12 fújás/fül megoldás híve vagy, akkor inkább válassz visszafogottabb illatot, ne akarj te lenni szagos Maris a másodikról.

7. Mini

A titkárnő és a főnök között lévő vélt vagy valós románc mindig tökéletes folyosói pletyka. Ne adj okot a feltételezésekre, légy decens és visszafogott. A szoknyád soha ne legyen combközépnél rövidebb, ugyanis már az első lehajlásnál fel fog csúszni.

8 hiba amit soha ne kövess el, ha munkaruhában gondolkozol

8. Maciminta és társai
Mi is szeretjük a vidám holmikat, Minnie egeret a pólónkon, Hello Kittyt a pulcsinkon, de munkába egyik sem való, főleg akkor nem, ha szigorú hivatalban dolgozol. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy banki alkalmazott kellően erélyes tud lenni, ha a felsőjéről egy rajzfilmfigura köszön vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top