Öltözködjünk

5 ruhadarab, ami fogyaszt

Diéta nélkül is lecsalhatunk magunkról néhány kilót. Egy jól eltalált ruhadarab ugyanis legalább annyira hatásos, mint két nap léböjt. Megmutatjuk a tuti darabokat és szabásvonalakat.
5 ruhadarab, ami fogyaszt
5 ruhadarab, ami hizlal

Szűkített szabásvonal

Nagyon téved, aki azt gondolja, hogy a súlyfelesleget szabatlan ruhákkal lehet a leginkább palástolni. Egy bő szabású kabátnál sokkal jobb megoldás egy derék- és mellvarrással szabott fazon, amely kiemeli a derekat és a mellrészt, ráadásul optikailag nyújtja a felsőtestet. A vastag öv szintén előnyös, különösen vastag derék esetében.

5 ruhadarab, ami fogyaszt

5 ruhadarab, ami fogyaszt NLC-tipp:
Válassz deréktól bővülő kabátot, ugyanis ez a szabás nemcsak a derekadat fogja vékonyítani, de még a lábaid is hosszabbnak tűnhetnek benne.

A-vonalú szoknya

Talán az egyetlen olyan ruhadarab, ami testsúlytól és testmagasságtól függetlenül mindenkinek jól áll. A titok egyszerű: a vastag derékrész kiemeli és vékonyítja a derekat, a bő szoknyarész pedig „eltakarja” a feneket. A térd felett végződő fazonok pedig még a vádlit is formázzák, persze leginkább akkor, ha magas sarkú cipő társul mellé.

5 ruhadarab, ami fogyaszt

5 ruhadarab, ami fogyaszt NLC-tipp:
Válassz közepesen puha anyagból készült fazont, ami nem lapul rá a combjaidra, így a bricsesz is láthatatlan marad. Ha vékony anyagú darab mellett döntesz, akkor vagy olyat keress, ami többrétegű, vagy vegyél alá alsószoknyát, amely sok mai csaj gardróbjából kimaradt, de mégis érdemes beszerezni egyet.

Maxiruha

Ha egy ruha földig ér, akkor nyújtja az alakot, így aztán súlyos kilóktól szabadít meg minket, legalábbis látványra. Nagyon fontos, hogy vagy majdnem, vagy pont földig érő legyen, ugyanis a bokalengetős fazonok inkább erősítenek. Alacsonyak válasszanak egyszínű darabokat, és a ducik is jobb, ha kerülik a hatalmas mintákat.

5 ruhadarab, ami fogyaszt

5 ruhadarab, ami fogyaszt NLC-tipp:
Varrass a ruha aljára (belülre) védőpántot, így nem fogod sajnálni, ha a ruha itt-ott leér a földre. Hidd el megéri, ugyanis ezek a darabok csak akkor igazán szépek, ha súrolják a padlót.

Platformcipő

Kicsit kakukktojás ugyan a sorban, mivel a bokán kívül mást nem igazán vékonyít. Cserébe azzal csodát tesz. Ha vastag a vádlid, akkor keress hegyesebb orrút, ugyanis az nemcsak a bokát „teszi rendbe”, de a lábad hosszára is jó hatással van.

5 ruhadarab, ami fogyaszt

5 ruhadarab, ami fogyaszt NLC-tipp:
Vegyél fekete platform tűsarkút és kombináld vastag (egyáltalán nem áttetsző) fekete harisnyával, olyan lesz a hatás, mintha a cipő a lábad folytatása lenne, ráadásul hosszúnak és vékonynak fog tűnni.

Kétgombos zakó

A kétgombos zakók nyújtják a felsőtestet, ezáltal pedig vékonyabbnak tűnik a derék. Ráadásul a derékszűkítés és a hosszanti szabásvonal még néhány centit lecsal a körméretből. Érdemes figyelni rá, hogy ne válassz fényes anyagú darabot, mert az szinte semlegesíti a derékszabás jótékony hatását.

5 ruhadarab, ami fogyaszt

5 ruhadarab, ami fogyaszt NLC-tipp:
A válltömés legalább annyira fontos, mint a derékszabás, ugyanis hiába emeled ki a derekad, ha a vállad közben csapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top