Öltözködjünk

Hordd, ne hordd, ha körte az alkatod

Új sorozatunkkal megtanulhatod, hogy melyek az alkatodhoz leginkább passzoló ruhák, és melyek azok, amiket jobb, ha a polcon hagysz.
tedd ne tedd, ha körte vagy - vak
 5 ruha, ami fogyaszt

Elsőként jöjjön az egyik legnőiesebb testalkat, a körte, amelynek jellemzője a széles csípő, vékony derék, keskeny váll, kis mellek és az olykor igen hangsúlyos bricsesz (a comb felső részének megvastagodása).

Az első és legfontosabb, hogy meg kell tanulni, mit érdemes kiemelni és mit nem.

Hangsúlyozd:
– derék
– dekoltázs
– váll
– kar
– láb

Rejtsd el:
– fenék
– combok
– csípő

Kötelező darab egy, maximum csípőközépig érő szűkített szabású zakó, ami nyújtja a felsőtestet, ezáltal optikailag keskenyíti a csípőt és kiemeli a derekat. Egy jól szabott, minőségi zakó hosszú éveken keresztül tehet jó szolgálatot, ezért ne spórolj rajta. (1)

A mell alatt vágott, hosszított ing jótékonyan takarja a csípőt, sportos és kényelmes viselet, ráadásul hosszú nyaklánccal hordva még a dekoltázst is kiemeli. Arra figyelj, hogy legalább a csípő vonaláig érjen. (2)

Hangsúlyozd a vállaidat! Ehhez pedig a legjobb, ha vagy válltöméses, vagy pedig a vállrésznél díszített darabokat hordasz. Ha körte vagy, a vállfodor minden mennyiségben megengedett. (3)

Ha nadrág, akkor legyen egyenes szabású, élére vasalt, és ami nagyon fontos: soha ne vágjon be. (4)
 

tedd ne tedd, ha körte vagy - vak

Ha farmert keresel, akkor bátran nyúlj a férfias szabású úgynevezett boyfriend jeansek után, ezek ugyanis a lógós fenékrésznek köszönhetően optikailag kicsinyítik a csípőt és a bricseszt. (1)

Nem árt, ha beszerzel olyan felsőrészeket, amelyek elöl, a mellrészénél gazdagon díszítettek, ezek ugyanis a hangsúlyt a dekoltázsra helyezik, ami a laposabb körtéknél kimondottan előnyös. (2)

A kabátválasztásnál is akkor jársz a legjobban, ha derékban szűkített, vállban hangsúlyos darabot választasz. Ha a válldísztől kicsit idegenkedsz, akkor ruházz be egy egyszerű ballonkabátra. (3)

Egy körte nő ruhatárában legyen egyrészes klasszikus szabású ruha, ami kiemeli a derekat és eltakarja a csípőt, legyen hozzá elütő színű öv is a gardróbban, ami még tovább vékonyítja a derékvonalat. (4)

tedd ne tedd, ha körte vagy - vak

És ami tiltólistán van:

– a keresztbe csíkos szoknyák és ruhák
– a fehér nadrágok
– a répanadrágok
– a hatalmas oldalzsebek
– magasított derekú nadrágok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top